Втори товарен кораб със зърно е отплавал от Черноморск

  • 22 септември 2023 12:35

  • 993
  • 2
Втори товарен кораб със зърно е отплавал от Черноморск
© Getty Images

Украинският заместник министър-председател по въпросите на възстановяването на Украйна и министър на инфраструктурата Олександър Кубраков потвърди днес, че вторият натоварен със зърно кораб "Ароят" е отплавал от пристанището на град Черноморск, предаде Ройтерс, като се позова на негов пост в социалната платформа "Екс" (доскоро "Туитър").

Плавателният съд "напусна пристанището в Черноморск, след като натовари 17 600 тона украинска пшеница за Египет", съобщи Кубраков.

Това е вторият кораб за насипни товари, който влезе в пристанището на украинския град Черноморск, "използвайки временния коридор за гражданско корабоплаване", написа украинският вицепремиер и добави, че първият е бил "Резилиънт Африка" с 3000 тона пшеница за Азия, посочва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
993 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Слава Украйна

2023.09.22 | 21:33

2
Зеленски държи реч пред световни лидери в Ню Йорк. А Лилипутин ходи на риба с трактористи от Северна Корея. Слава Україні ✌️

2023.09.22 | 14:26

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини