Кремъл отхвърли твърденията на Армения, че Русия не е направила достатъчно в Нагорни Карабах

  • 20 септември 2023 14:55

  • 1624
  • 1
Кремъл отхвърли твърденията на Армения, че Русия не е направила достатъчно в Нагорни Карабах
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Кремъл отхвърли днес твърденията на Армения, че Русия не е направила достатъчно, за да предотврати сраженията в Нагорни Карабах, изтъквайки, че въпросът засяга действия на Азербайджан на неговата собствена територия, предаде Ройтерс.

Според Армения при офанзивата на азербайджанските сили в Нагорни Карабах днес са били убити 32-ма души и ранени много повече, въпреки призивите на Русия и САЩ за спиране на огъня в сепаратисткия анклав, контролиран от етнически арменци.

"Подобни обвинения към нас са абсолютно безпочвени. Те не се основават на нищо. Независимо от тях ние продължаваме нашите контакти с арменската страна. Армения беше и си остава наш много важен съюзник, партньор, страна, която ни е близка. Освен това ние продължаваме да поддържаме контакти и с Азербайджан - също много важен наш партньор. Продължаваме контактите и с арменците в Карабах", каза прессекретарят на президента на Русия Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Пашинян: Армения не е участвала в подготовката на споразумението за прекратяване на огъня

Говорителят на Кремъл заяви още, че все още е в процес на насрочване телефонен разговор между президента Путин и арменския министър-председател Никол Пашинян.

Агенция Интерфакс е съобщила, че сепаратистките сили на етническите арменци в Нагорни Карабах са се съгласили с условието за прекратяване на огъня, предложено от руските мироопазващи сили, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1624 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ukraina55

2023.09.20 | 16:18

1
РФ взе да се разпада и държави дето са във РФ започват да забиват нож във гърба на руската измет ха ха ха. РФ се разпада и скоро от Русия ще остане една малка точка почти незабележима ха ха ха.Русия умря.

Добави коментар

Водещи новини