Двама души са загинали в украинската Херсонска област при руски въздушни атаки

  • 18 септември 2023 13:07

  • 795
  • 1
Двама души са загинали в украинската Херсонска област при руски въздушни атаки
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Украинските власти съобщиха днес, че Русия е извършила нова вълна от въздушни удари с безпилотни летателни апарати и ракетен обстрел срещу Украйна през нощта, при които са загинали двама души в южната Херсонска област, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14014

Губернаторът на областта Олександър Прокудин съобщи, че 72-годишен мъж и жена са загинали при руската атака в региона, а други трима са пострадали, но не даде повече повече подробности.

Той заяви, че четирима други са били ранени рано тази сутрин при нападение с безпилотен летателен апарат срещу град Берислав, като добави, че "окупаторите умишлено са атакували място, където има много хора и са хвърлили експлозиви в близост до местната автогара".

Ръководителят на администрацията в Одеска област Олег Кипер заяви, че в Измаилски район, където се намират част от украинските пристанища по поречието на река Дунав, използвани за износ на зърно, е бил нападнат с дрон, но не даде подробности за нанесени щети върху пристанищната или зърнената инфраструктура.

Той заяви, че при нападенията в региона са били унищожени 11 безпилотни летателни апарата и е било поразено неуточнено развлекателно съоръжение в малкото градче Вилково, където разразилият се пожар е бил бързо потушен.

Шестгодишно дете загина при руски обстрел в Херсонска област

Областният управител на Николаевска област Виталий Ким съобщи, че падащи отломки са причинили пожар в неизползвана сграда в община Снигуровка, който е бил незабавно овладян, а взривната вълна е повредила близките сгради. Той не даде повече подробности по случая.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че са прехванали 18 от 24-те руски безпилотни летателни апарата, а 17 крилати ракети са били свалени през нощта над Днепропетровска, Полтавска и Хмелницка област.

Заместник-губернаторът на Хмелницка област съобщи, че взривната вълна е повредила покривите и прозорците на няколко къщи, а отломки са паднали на територията на неуточнен производствен обект и са повредили железопътна линия.

Агенция Ройтерс не успя да провери чрез независим източник съобщенията. Русия все още не е коментирала нападенията, но заяви, че не извършва умишлени атаки срещу цивилна инфраструктура.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Слава Украйна

2023.09.18 | 13:37

1
поредният руски терористичен акт!

Добави коментар

Водещи новини