Кремъл отрича да има забавяне на разследването за смъртта на Пригожин

  • 15 септември 2023 14:44

  • 708
  • 0
Кремъл отрича да има забавяне на разследването за смъртта на Пригожин
©
Слушай новината Слушай новината

Кремъл заяви днес, че е доволен от темпото, с което тече разследването на самолетната катастрофа, при която загина собственикът на частната военна компания "Вагнер" Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг, въпреки че повече от три седмици след станалото все още не са ясни причините, предаде Франс прес.

Пригожин беше изпаднал в немилост и беше смятан за изменник от руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 заради това, че организира неуспешен опит за бунт на 23 юни.

Два месеца по-късно ръководителят на наемниците загина заедно с главните си помощници при катастрофата с частния си самолет.

Украйна и Западът лансират версията за отмъщение от страна на Кремъл - нещо, което Москва отрича, без обаче досега да е обявила причините за катастрофата на самолета, изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург, пише БТА.

Две мистерии със самолета на Пригожин: Дори пилотите са изумени

"Определено не смятаме“, че разследването е твърде бавно, каза днес по време на ежедневната си пресконференция говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„Това разследване не е просто, това не е обикновен инцидент и затова да го коментираме би било напълно преждевременно“, каза говорителят.

Черните кутии на самолета бяха открити почти веднага, а падането му беше заснето, посочва АФП.

Руските следователи засега не посочват дали разглеждат версиите за убийство, технически проблем или човешка грешка и единственото разследване, започнало досега, е за нарушение на правилата за въздушна безопасност.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини