Путин нарече "грешка" потушаването на Унгарското въстание и Пражката пролет

  • 12 септември 2023 12:16

  • 1445
  • 11
Путин нарече "грешка" потушаването на Унгарското въстание и Пражката пролет
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През нарече "грешка" решението на Съветския съюз да изпрати танкове в Унгария и Чехословакия, за да смаже масовите протести по време на Студената война, предаде Ройтерс.

Путин говори на пленарната сесия на Източния икономически форум във Владивосток.

"Това беше грешка", заяви той, отговаряйки на въпрос, свързан с възприемането на Русия като колониална сила заради изпращането на войски в Будапеща през 1956 г. и Прага през 1968 г. Унгарското въстание е потушено от съветските сили и много хора загиват в Будапеща. На Пражката пролет е сложен край, когато съветските войски нахлуват в Чехословакия.

Русия никога и никъде не е била колонизатор, за разлика от западните страни, каза Путин. " Сътрудничеството ни винаги е било изграждано на равноправна основа или с желание за помощ и подкрепа"

През 2022 г. Путин изпрати десетки хиляди военни в Украйна, започвайки най-голямата сухопътна война в Европа след Втората световна война, предаде БТА.

Путин нарече днес Аркадий Волож, един от създателите на компанията "Яндекс", "талантлив човек", който има правото да изразява мнението си. Той направи този коментар, след като миналия месец Волож осъди "варварската" инвазия в Украйна. Президентът увери, че няма да има деприватизации на компании в Русия. По думите му фактът, че прокуратурата работи активно по определени направления, по отделни дружества, не е свързан с никакви решения за отнемане на собственост.

"С вас виждаме как през последните години се промени и продължава да се променя световната икономика, включително и поради факта, че някои страни, на първо място западните, разбира се, собственоръчно разрушават системата на финансовите, търговските и икономическите връзки, която самите те създадоха и изградиха в много отношения", каза президентът, цитиран от ТАСС.

Путин: Руско-китайските отношения са на безпрецедентно историческо ниво

По думите му се ражда нов модел на отношения и интеграция, който вече не обслужва само Запада, а е за цялото човечество, за целия функциониращ и развиващ се многополюсен свят.

Според него Западът се опитва да възпре Китай, но ще се провали, а руско-китайските отношения са на безпрецедентно ниво. Путин каза още, че не очаква значителни промени в отношенията между Русия и САЩ, независимо кой ще бъде следващият американски президент. Руският лидер отбеляза, че мотивите за съдебните дела срещу бившия държавен глава Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския са политически и показват колко "гнила" е американската политическа система.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1445 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Ukraina55

2023.09.13 | 09:53

11
Грешка беше чева оставихме да живеете мръсна руска измет,трябваше дава оставиме на нацистите дава избият до крак.Грешка беше чесе роди изод мръсен и лайнар.Трябваше дава оставиме на нацистите дава изкормят като прасета.
Хохохохохохо :)))))))

2023.09.13 | 04:49

10
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са ТРАГИКОМИЧНИ нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази ТРАГИКОМЕДИЯ... Числено ПРЕВЪЗХОДСТВО 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; БЕЗКРАЕН ПОТОК от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА ИМ ПОВЕЧЕ ОТ 200 МИЛИАРДА ДОЛАРА, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и СВЕТОВНАТА ИНФЛАЦИЯ - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на ВСИЧКО ТОВА, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 9 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ въоръжени до зъби, а да те БИЯТ една клета ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те БИЯТ с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...
Горбачов и Елцин с Чубайс е ГЕРОИ

2023.09.12 | 18:23

9
Не можете да замазвате Путин през цялото време, Русия не може да се развива без Африка, Китай и Индия поради демографската криза, създадена от геноцида на руския народ и всичко това благодарение на гения на Горбачов, Елцин и Путин Започва заселването на Русия от африканците. Африканците и азиатците в Русия имат по-голяма социална подкрепа от местното население.Днес Путин заяви, че Русия укрепва отношенията си с онези страни, чието население съставлява по-голямата част от населението на Русия.
USSR

2023.09.12 | 16:03

8
Руски военни журналисти твърдят, че руските въоръжени сили са създали специални хеликоптерни части за преследване на украински дронове камикадзе. Новите подразделения ще бъдат оборудвани с щурмови хеликоптери Ми-28Н, дислоцирани в няколко региона на границата с Украйна, като целта им ще бъде да свалят евтини украински дронове, пише руското специализирано издание "Военний осведомитель“. Публикуваната информация е в медия, тясно свързана с руската армия, по-специално със силите за специални операции. "Екипажите на хеликоптери тренират денем и нощем прихващане на дронове при всякакви метеорологични условия“, се посочва в съобщението. Руските военни планират да вдигнат ударни хеликоптери, за да прогонят и унищожат "нарушителите" с 30-милиметровото автоматично оръдие 2А42 "Шипунов“, което е разработено за руската бронирана техника
Ukraina55

2023.09.12 | 15:53

7
Грешка беше че саюзниците помогнаха на русия да се освободи от нацистката укопация и спасиха Русия.Защото ако не бяха саюзниците сега русия нямаше дая има и щеше да бъде унищожена от нацистите.Трябвалое съюзническите воиски да оставят нацистите да избият руската измет до крак и да ги заличат като държава.Също така запада помогна на руската измет да съживи икономиката си иначе Русия щеше да е още във каменната ера без помощта на запада.Сега пикльото Путин скача на запада които му помогна да си вазтанови икономиката.Неблагодарен лайнар Путин.
рашка говняшка

2023.09.12 | 13:34

6
а нацисткото нападение срещу СЛАВЯНСКА и ХРИСТИЯНСКА УКРАЙНА е съдбовна грешка за рашистан. Това е началото на края на азиатско-ислямската империя на злото - БОЛШЕВИШКИ РУСЛЯМИСТАН!
рашка говняшка

2023.09.12 | 13:33

5
а нацисткото нападение е съдбовна грешка за рашистан. Това е началото на края на азиатско-ислямската империя на злото - БОЛШЕВИШКИ РУСЛЯМИСТАН!
Ukraina55

2023.09.12 | 13:10

4
Всички знаят руска измет как сте убивали жени и деца и сте крадяли имущиствата на хотата и сте изнасилвали женитеим мръсна руска измет и затова бяхте смазани и унищожени заради геноцида които извършвахте върхо хората лайно вонящо Путин.
Горбачов и Елцин с Чубайс е ГЕРОИ

2023.09.12 | 12:40

3
Няма нужда да бъдете лицемерни. СССР беше предаден поради приватизация на природни ресурси и сега предаден РСФСР(Русия) е частна събственост на "руски" олигархът, олигархът не може да предаде своята частна събственост! Путинизъм-комунизъм за банкери и олигарци на Русия завинаги!Също така Путин е толкова успешен в унищожаването на бялото население, че е подкрепен от всички ционисти по света и неговите специални служби! Също така Путин удовлетвори исканията на САЩ и Великобритания. Руската олигархия внася петродолари в западните банки, а руското население ще умре от бедност, но заради пропагандата, без дори да го осъзнава и следвателно сега най-важната наука в Русия е историята, предателите на СССР сега са заети да пренаписват историята, за да оправдаят престъпленията си срещу нашата Родина, СССР и съветския народ.
Ukraina55

2023.09.12 | 12:39

2
Путин мръсно вонящо лайно,вие винаги сте били колониални робовладелци които убивате жени и деца за удоволствие и крадете имуществото на хората и изнасилвате децатаим мръсно лайно Путин.Русия винаги е била мръсна измет които иска да наложи тяхното си мнение и затова през студената воина възстаниците размазаха руската измет и се освободиха от вашия мръсен комунизам лайнян.Грешка беше чева оставихме да дишате и трябваше дава избиме до крак още когато мръсния ви СССР се разпадна руска измет.Путин лайно мръсно тиси грежка че сате родили изруд мръсен.

Добави коментар

Водещи новини