Байдън каза, че в Русия малко неща се случват без знанието на Путин

  • 24 август 2023 13:35

  • 1078
  • 6
Байдън каза, че в Русия малко неща се случват без знанието на Путин
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Кремъл все още не е коментирал смъртта на Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг. В момента на катастрофата, президентът Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 изнасяше реч в Курск за отбелязване на 80-тата годишнина от победата на съветската армия в Курската битка, по време на Втората световна война. Жителите на Москва определиха случилото се като очакван развой, а в Киев смятат, че ще вдигне бойния дух.

"Зрелищното премахване на Пригожин два месеца след опита за преврат е сигнал от Путин към руските елити преди изборите през 2024 г.", обяви в социалната мрежа X (доскоро Туитър) Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Темата коментира и американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в.

"Не знам какви точно са фактите, но не съм изненадан".

Путин запази мълчание за авиокатастрофата с Пригожин

На журналистически въпрос дали смята, че Путин стои зад случилото се, Байдън отговори:

"В Русия много малко неща се случват без знанието на Путин, но не знам достатъчно, за да дам отговор".

"Ако е истина, това показва, че Путин ще елиминира своите опоненти и това плаши всеки, който смята да изрази мнение, което е различно от неговото", заяви премиерката на Естония Кая Калас.

Катастрофата със самолета, в който е пътувал Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг, се случва точно два месеца след неуспешния опит за метеж, и според редица анализатори това не е случайно.

Според Катрин Стоунър от университета Станфорд, времето е много добре изчислено и на фона на серия отстранявания от длъжност както на по-ниските, така и по високите етажи. Тя има предвид пренасочването на друга позиция на генерал Суровикин, който за кратко ръководеше военните действия в Украйна, и който изчезна от публичното пространство след бунта на Пригожин. Те наистина са го смятали за заплаха, казва Стоунър.

"Това е и едно по-широко послание към елитите от типа "не ме предизвиквайте". Мисля, че един диктатор е склонен да казва това, когато се чувства несигурен. И смятам, че това показва нестабилност в Русия. Русия не е страна, която не искаме да видим нестабилна И заради ядрените оръжия. Фактът, че има някакво разделение в армията, се видя много ясно през юни и това е тревожен сигнал за стабилността на страната."

Според анализ на Би Би Си без харизмата, енергията и личните контакти на Пригожин, групировката "Вагнер" ще бъде значително отслабена.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1078 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Президент САЩ е президент на Русия през 1991-годин

2023.08.24 | 14:15

6
Путин е толкова успешен в унищожаването на бялото население, че е подкрепен от всички ционисти по света и неговите с!пециални служби!

2023.08.24 | 14:05

5
Господин Байдън незнам защо все още се мотаете и не сравните руската сган с земята имате и възможностите и ресурсите

2023.08.24 | 13:59

4
da bre umrial bokluk a neshtata koito se slucvat vav posraina nali sahto se slucvat sas tvoe znanie bokluk
За 1-ви

2023.08.24 | 13:59

3
Най-антинароден!
Като всички президенти на САЩ

2023.08.24 | 13:59

2
Путин е толкова успешен в унищожаването на бялото население, че е подкрепен от всички ционисти по света и неговите специални служби!

2023.08.24 | 13:49

1
В света не само в Русия. Путин е най-влиятелния президент в света.

Добави коментар

Водещи новини