Руската армия твърди, че е осуетила атака на украински дрон срещу Москва и Московска област

  • 20 август 2023 14:23

  • 491
  • 6
Руската армия твърди, че е осуетила атака на украински дрон срещу Москва и Московска област
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Властите в Москва заявиха днес, че са осуетили украинска атака с дрон, насочена към Москва и Московска област, втората в рамките на два дни. Това става в момент, когато подобни атаки на руска територия нарастват като част от контраофанзивата на силите на Киев, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14017

„Около 4 часа сутринта опитът на режима в Киев да извърши терористична атака с дрон срещу инфраструктура в Москва и Московска област беше осуетен“, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

„Няма жертви и щети“, пише още в текста.

Дронът е летял "в посока Москва", казаха от руската армия, като уточниха, че машината "се е разбила в необитаема зона".

„Благодаря на войниците за тяхната работа“ по прехващане, написа кметът на Москва Сергей Собянин в „Телеграм“.

Полетите до международните летища Внуково и Домодедово бяха "временно ограничени" през нощта, според руската транспортна агенция Росавиация, цитирана от агенция РИА Новости, преди бързото връщане "към нормален режим".

Московска област не е единствената, атакувана от дронове през нощта.

Боен самолет е повреден при атака на украински дрон срещу летище в Русия

Според Роман Старовойт – губернатор на Курска област, разположена на границата с Украйна, дрон "се е разбил на покрива на жп гарата в Курск, след което е избухнал пожар". Той е бил потушен в 3:46 ч. местно време.

„Покривът, фасадата и първият перон са повредени. Освен това ударната вълна нанесе щети в чакалнята и пешеходния тунел“, написа Старовойт в „Телеграм“.

Той съобщи още, че 50 души са били на гарата по време на атаката. „Петима души са леко ранени от стъклени осколки“, трима от тях са „изпратени за прегледи в болница“, 

В руската Ростовска област, "два дрона" са били прехванати от ПВО, съобщи губернаторът Василий Голубьов.

Единият е паднал на територията на военно поделение в Каменск, другият – на километър северно от Новошахтинск, каза Голубьов, без да дава повече подробности. „Няма жертви и щети“, увери той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
491 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ukraina55

2023.08.21 | 09:16

6
Когато руски изруд каже нещо тои лъже,руската измет винаги лъже и се опитват да манипулират.Затова на руснак вяра да нямаш защото са лъжливи свине.Руснаците са мръсни лажци.

2023.08.20 | 16:54

2
Да попитам русо- робите в България....Гугъл, Фолксваген, Тесла, Ел Джи, Нокия, Епъл, Форд....абе нещо не звучат, като да идват от Тъмната Империя на Фашиста Путин
ТЪПО МАЛКО КОПЕЛЕ...

2023.08.21 | 02:16

5
ГУГЪЛ ГО СЪЗДАДЕ СЕРГЕЙ БРИН - РУСНАК, РОДОМ ОТ МОСКВА......

2023.08.20 | 23:54

4
Всичко е израелски гомнар. Даже и долара!

2023.08.20 | 17:56

3
То е ясно, че всички харесват американските филми за милиони, немските коли, екзотичните почивки и т.н. , а от Раша им харесва водката или иначе казано - нация алкохолни петни с нулево бъдеще.
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.08.20 | 15:29

1
СНИМКИ НА ГОРЯЩ ТУ-22М3 НА РУСКАТА ВВС БАЗА, КОЯТО БЕШЕ ПОРАЗЕНА ВЧЕРА. ПО НЕПОТВЪРДЕНИ ДАННИ - МИНУС ТРИ САМОЛЕТА, ОТ ОБЩО 30-ТИНА, КОИТО ОЩЕ ЛЕТЯТ: t.me/m0sc0wcalling/29589

Добави коментар

Водещи новини