Нарасна броят на загиналите при руския ракетен удар в Кривой рог

  • 31 юли 2023 17:41

  • 1224
  • 0
Нарасна броят на загиналите при руския ракетен удар в Кривой рог
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Броят на загиналите при руския ракетен удар в Кривой рог нарасна на пет души, предаде Укринформ, като се позова на изявление в Телеграм на украинския парламентарен комисар по правата на човека Дмитро Лубинец. По думите му сред жертвите има и 10-годишно момиче.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13529

"Вече се съобщава за петима души, загинали при терористичната атака на Русия в Кривой рог, включително и десетгодишно момиче. То и майка му са живеели на осмия етаж, където сутринта е ударила ракетата. Петдесет и трима души са ранени, включително пет деца. Трима от ранените са в тежко състояние. Страната убиец ще бъде подведена под отговорност пред съда за това, което е извършила", пише Лубинец.

Руски ракетни атаки в Кривой рог, има загинали и ранени

По думите му по време на спасително-издирвателната операция ударената сграда се е срутила. Възможно е под развалините да са останали затрупани още жертви. Спасителните работи продължават.

Тази сутрин руските нашественици извършиха ракетно нападение срещу град Кривой рог, поразявайки жилищен блок и учебно заведение. По предварителни данни руските сили са използвали балистични ракети, припомня Укринформ, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1224 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини