Насрочиха делото срещу Тръмп за задържане на класифицирана информация беше насрочено

  • 21 юли 2023 19:17

  • 462
  • 0
Насрочиха делото срещу Тръмп за задържане на класифицирана информация беше насрочено
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Делото срещу бившия президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за задържане на класифицирана информация беше насрочено за 20 май догодина, предаде Ройтерс, като се позовава на съдебната заповед от днес.

Адвокатите му оспорваха насрочването на дата за начало на процеса, като отстояваха позицията, че делото трябва да започне след президентските избори през ноември 2024 г., за които Тръмп е фаворит за кандидат на Републиканската партия. Днешната заповед е издадена от окръжния съдия Ейлийн Кенън от Форт Пиърс, във Флорида.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския беше подведен под отговорност на 8 юни по обвинението, че незаконно е задържал документи, касаещи националната сигурност, когато е освобождавал кабинета си, и е излъгал за това служители, които са се опитвали да ги възстановят. Той пледира "невинен".

Отправеното до Кенън искане от федералните прокурори беше за процес през декември.

Разследват Тръмп за опитите му да отмени резултатите от изборите през 2020 г.

Това дело е само един от проблемите със закона на Тръмп в хода на кампанията му за президентските избори догодина. Той трябва да се яви в съда в Манхатън на 25 март по повдигнати обвинения по 34 пункта за манипулиране на счетоводни документи с цел прикриване на възстановяването на разходи от 130 000 долара, направени от тогавашния му адвокат Майкъл Коен. Тази сума е била платена на порноактрисата Сторми Даниълс, за да мълчи тя за предполагаема сексуална връзка с Тръмп. Тръмп отрича да е имал такава връзка с нея.

Във вторник бившият американски президент съобщи за писмо, в което специалният прокурор Джак Смит го информира, че Тръмп е обект на разследване на разширен съдебен състав за действията си, целящи отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г., отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини