Путин удължи руските контрасанкции до края на 2025 г.

  • 20 юли 2023 14:48

  • 789
  • 0
Путин удължи руските контрасанкции до края на 2025 г.
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Руският президент Владимир Путин удължи до края на 2025 г. действието на указа за специални икономически мерки срещу санкциите. Документът е публикуван на официалния интернет портал за правна информация.

Указът за прилагане на специални икономически мерки в областта на външноикономическата дейност беше подписан от държавния глава на 8 март миналата година с цел гарантиране на сигурността на Русия. Първоначално постановлението беше в сила до края на 2022 г., а впоследствие беше удължено до края на 2023 г.

Съгласно документа се забранява износът на продукти и суровини от Русия, които са включени в списъка, съставен от правителството. По-специално се забранява износът на технологично, телекомуникационно, медицинско оборудване, превозни средства, селскостопанска техника, електрическо оборудване и др. Пояснява се, че ситуации, при които някои стоки се изнасят от Русия за лични нужди, не попадат под ограниченията.

Путин няма да участва в срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург заради заповедта за арест

На 31 май като част от изпълнението на президентската заповед министър-председателят Михаил Мишустин подписа указ, според който се въвежда временна забрана за износ на гилзи и патрони за пушки. Патроните и гилзите за осигуряване на дейността на руските въоръжени сили, други войски и военни формирования не попадат под действието на указа.

През юни Путин удължи и заповедта, издадена в отговор на тавана за руския петрол, наложен от Запада.

Последвайте канала на

Калина Христова
789 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини