Евгений Пригожин има двойници?

  • 07 юли 2023 16:55

  • 3392
  • 0
Евгений Пригожин има двойници?
© Youtube

"Собственикът на частната руска компания "Вагнер" Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг вероятно има двойници", написа вестник "Ню Йорк таймс."

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13589

"Според източник от Пентагона, пожелал анонимност, много е вероятно Пригожин да е бил в Русия дълго време след прекратения срещу властите в Москва бунт (23-24 юни)", добави медията.

"По разузнавателни данни главатарят на наемническата армия въобще не е бил в Беларус. Там са пристигнали негови дубльори", каза още служителят в министерството на отбраната на САЩ, цитиран от "Ню Йорк таймс".

Според думите на източника на изданието: Много е трудно да се проследи предвижването на Пригожин. Той е наел много хора, които се представят за него и им плаща за това.

"Конфликтът между шефа на Вагнер и Москва бе прекратен с посредничеството на президента на Беларус Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в. На 27 юли се появиха данни, че два самолета на Пригожин, излетели от южния руски град Ростов на Дон и северозападния Санкт Петербург, са кацнали в Беларус. В същия ден Минск заяви, че Пригожин е пристигнал в Беларус", допълни медията.

"На 4 юли шефът на наемниците се появи в Санкт Петербург, където властите му върнаха иззетите от тях ценности, оръжия и други активи. Два дни по-късно Лукашенко обяви: Пригожин не е в Беларус. Тук няма нито един служител на "Вагнер", написа още вестникът.

Лукашенко обяви: Пригожин се върна в Русия

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3392 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини