Михаил Ходорковски: Едва 30% от хората на ФСС са готови да подкрепят Владимир Путин при нов метеж

  • 06 юли 2023 16:40

  • 2669
  • 1
Михаил Ходорковски: Едва 30% от хората на ФСС са готови да подкрепят Владимир Путин при нов метеж
© Getty (архив)

"Едва 30% от хората, които работят в руската Федералната служба за сигурност (ФСС), са готови да подкрепят президента на страната Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 при метеж, подобен на този на Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг от 23-24 юни", това каза Михаил Ходорковски пред американското списание Нюзуик.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13931

"Бунтът на собственика на частната военна компания "Вагнер" показа слабостта на режима в Москва. Няма да се изненадам ако някой предприеме още един поход към руската столица, който да има успешен за организаторите и участниците в  него край", допълни Ходорковски.

Евгений Пригожин подготвя нов поход към Москва?

"Доверието към президента на Русия е ударило рекордно ниско ниво. С мен се свързват много служители от ФСС. След разговорите с тях у мен се създаде впечатлението, че при нов метеж само 30% от тях са готови да застанат зад Путин", добави той, припомняйки, че настоящият държавен глава е работил за тази силова институция.

"Дори хора от най-близкото обкръжение на президента на Руската федерация вече са разбрали, че техните съдби са пряко свързани с тази на Путин. Аз не мога да кажа, дали те ще го предадат или не. Аз обаче мога да кажа с голяма доза вероятност, че тези хора трескаво търсят начини как да оцелеят по време и след бунта", каза още Ходорковски.

Ходорковски (роден през 1963 г. в Москва) до 2023 г. имаше успешен бизнес с горива и чуждестранна валута. Той бе арестуван на 25 октомври същата година по обвинения в икономически престъпления. Ходорковски определи преследването като наказание за опозиционните му възгледи. През 2006 и 2010 г. предприемачът получи дългогодишни присъди. Той бе помилван от Путин в края на 2013 г. и оттогава живее в Швейцария и Великобритания.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2669 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.28 | 06:46

1
ИЗПОЛЗВАТЕ ПСИХИЧНО БОЛЕН ШИЗОФРЕНИК...МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА....ЛЕЖАЛ В ПСИХИАТРИЯТА НА ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР....СРАМ И ПОЗОР!

Добави коментар

Водещи новини