Шефът на руския Генщаб е арестуван?

  • 29 юни 2023 17:21

  • 72692
  • 0
Шефът на руския Генщаб е арестуван?
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Шефът на руския Генерален щаб Валерий Герасимов (на сниммката) вероятно е арестуван", написа в. "Ню Йорк дейли бийст".

По данни на американската медия третият по значимост командир на въоръжените сили на страната (след президента и върховния главнокомандващ Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и министъра на отбраната Сергей Шойгу) не се е появявал в медийното пространство от събота, когато собственикът на частната армия "Вагнер" Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг вдигна бунта си.

"Последната публикация в сайта на Министерството на отбраната на Русия, в която се споменава името на Валерий Герасимов, е от 9 юни", добави изданието от САЩ.

"Защото генералът не се е появявал дълго време, много е вероятно той да е бил арестуван във връзка с бунта на Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг", изрази своето предположение медията.

Както вече екипът на novini.bg писа, след метежа на Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг в медийното пространство появиха твърдения за ареста на главнокомандващия Въздушно-космическите сили на Русия генерал Сергей Суровикин. Според публикациите задържането и вкарването му в московския следствен арест "Лефортово" е било извършено по подозрения, че е знаел за подготвяния от Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг метеж, но не е докладвал за него и дори съдействал на бунтовниците.

Арестуваха генерал Армагедон, знаел е предварително за метежа на Пригожин

Днес от Кремъл заявиха, че не знаят нищо за съдбата на генерала.

"Сергей Суровикин не е в "Лефортово". Във и около сградата няма засилено присъствие на военни и полицаи, каквато е практиката, когато там е въдворен арестант с висок ранг", това написа базираното в Нидерландия издание The Moscow Times.

"Лефортово" се намира в центъра на руската столица. Сградата е била построена през 1881 г. и използвана като затвор за военни. След идването на комунистите на власт (1917 г.) сградата е била превърната в следствен арест. Там са пребивавали съветските писатели-дисиденти Александър Солженицин и Владимир Буковский.

В Лефортово са били въдворени и основният политически опонент на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 - Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), и бившият агент на Главното разузнавателно управление на Русия Сергей Скрипал, отровен преди няколко години в Англия с препарата "Новичок", показа справка на novini.bg

Последвайте канала на

Валери Зайцев
72692 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини