Папски пратеник пристигна в Москва за преговори за мир в Украйна

  • 28 юни 2023 14:58

  • 848
  • 0
Папски пратеник пристигна в Москва за преговори за мир в Украйна
© Pixabay

Кремъл потвърди днес, че в Москва е пристигнал Матео Дзупи, пратеникът за мир в Украйна, назначен от Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, предаде Ройтерс, цитирани от БТА. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14019

От Кремъл оценяват усилията на Ватикана да окаже помощ за разрешаването на кризата в Украйна, допълва агенцията, като цитира говорителя на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 – Дмитрий Песков.

"Ние ценим високо усилията и инициативите на Ватикана и приветстваме стремежа на папата да допринесе за края на въоръжения конфликт (в Украйна)", заяви Песков на редовния си брифинг.

Прессекретарят на Кремъл допълни, че съветник на Путин по външната политика ще проведе разговори със специалния папски пратеник за мир по изрична молба на президента на Русия. 

Папата е възложил на италиански кардинал мисия за мир в Украйна

Председателят на Италианската епископална конференция и архиепископ на Болоня - кардинал Матео Дзупи, ще остане два дни в Москва.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
848 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини