Русия удари пак украински град навръх годишнината от смъртоносна атака

  • 27 юни 2023 16:53

  • 1164
  • 0
Русия удари пак украински град навръх годишнината от смъртоносна атака
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Русия нанесе днес ракетна атака по комплекс от постройки в украинския град Кременчук, който се намира в Централна Украйна, заявиха украински представители, цитирани от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13560

В информацията на Ройтерс се отбелязва, че атаката е извършена година след смъртоносно нападение срещу търговски център в Кременчук.

Областният управител на Полтавска област, част от която е Кременчук, Дмитро Лунин поясни, че при днешния удар е поразен комплекс от вили. Жертви няма, каза още Лунин.

При миналогодишното нападение срещу Кременчук обаче украинските власти съобщиха за смъртта на 18 души в атакувания на 27 юни 2022 г. търговски център "Амстор".

Понастоящем няма руски коментар във връзка с атаката.

В Кременчук има петролна рафинерия и по тази причина градът често става обект на обстрел от руските сили, откакто те нахлуха в Украйна миналата година, отбелязва Ройтерс. Украински представители заявиха, че рафинерията вече не функционира.

Въздушна тревога и предупреждение за ракетна заплаха в Украйна

Михайло Подоляк, съветникът на украинския президент Володимир Зеленски, описа днешната атака срещу Кременчук като опит да се отвлече вниманието на руската общественост от събитията от уикенда, свързани с действията на частната военна групировка "Вагнер".

Андрий Ермак, началник на канцеларията на Зеленски, също разкритикува нападението срещу Кременчук, като каза, че то е дело на "откачени не-човеци и престъпници, на които със сигурност ще бъде потърсена отговорност за всичко", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1164 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини