Бившият зам.-шеф на Военното разузнаване Иван Пенков за "Вагнер": Предварително изготвен сценарий

  • 26 юни 2023 19:21

  • 4320
  • 0
Бившият зам.-шеф на Военното разузнаване Иван Пенков за "Вагнер": Предварително изготвен сценарий
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Предварително изготвен сценарий. Възможно е да е дошло времето, когато Русия не се нуждае повече от услугите на тази армия. Отношенията на Русия и Военното министерство са договорни с тази военна сила (бел. ред. "Вагнер"). Те ще ползват услугите, за които плащат, ежедневно за известно време. Тази операция е планирана в Украйна, планирано е и участието на "Вагнер". Това заяви в интервю за БНТ бившият заместник-директор на Военното разузнаване Иван Пенков.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13946

"Първите оценки и квалификации бяха, че това е опит за пуч, пукнатини във властта на Путин, които очевидно за мен не са предмет на анализ на служби за сигурност. Следващите 24 часа доказаха, че няма нищо такова. Няма нищо, което да остава впечатление, че там е направен опит за преврат", смята той.

Пригожин с разкрития за преврата, проговори за края на "Вагнер"

Пенков обясни, че причината за случилото се в Русия най-вероятно е свързано със събитията в Украйна. "Вагнер" не са взети за отбранителни, а за настъпателни действия. Русия подготвя достатъчно средства, за да спре контранастъплението на Украйна", уточни той.

Гебрев коментира взривовете в оръжейния му склад край Карнобат

Пенков предположи и причината за взривовете в оръжейния склад на Емилиян Гебрев край Карнобат. " Бих търсил връзка между интересите на руската страна във войната и бизнеса на Гебрев, отколкото да е израз на отношение към моментната ни политика, която от няколко години има определен образ".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини