Украйна за контранастъплението си: Основните ни сили още не са влезли в бой

  • 23 юни 2023 17:35

  • 4342
  • 0
Украйна за контранастъплението си: Основните ни сили още не са влезли в бой
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Нашите основни сили все още не са влезли в бой", това каза командващият на Сухопътните войски в състава на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал–полковник Олександър Сирски пред британския в. "Гардиън".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13645

"Всички ние искаме да постигнем огромна победа в максимално кратки срокове. В същото време ние обаче трябва да бъдем подготвени за това, че този процес ще отнеме време. От двете страни на фронтовата линия са съсредоточени много жива сила и техника, има и много инженерни препятствия", добави той.

По думите на Сирски: Искам да кажа, че нашите главни сили все още не са встъпили в бой. В момента ние търсим слабите места на противника. Всичко тепърва предстои.

"Неприятелят не стои със затворени очи. Той иска да разбере, откъдето ще го атакуваме и строи укрепления. Ние обаче ще намерим слабото му място и ще го ударим", каза още генерал-полковникът.

Според високопоставения военен в момента в Украйна има около 400 000 руски военни.

"По-рано се появиха данни, че ВСУ са подготвили 12 бригади (военно подразделение в състав между 3000 и 5000 души) за контраофанзивата. На този етап участвуват само три", написа още вестникът.

Взрив в окупиран украински град уби руски офицери

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4342 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини