Измамници предлагат 1,5 млн. долара от името на Кристалина Георгиева по мейлите

  • 21 юни 2023 15:04

  • 716
  • 0
Измамници предлагат 1,5 млн. долара от името на Кристалина Георгиева по мейлите
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Имейли на беларуски език съобщават, на който се хване, от името на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, че ще получат банкова карта с 1,5 млн. долара вътре, трябва само да  пишат на един адрес, който няма нищо общо с МВФ.

Оттам пък им отговарят, че трябва да платят известна сума, за да им активират картата, пише "24 часа".

Ето какво пише в писмото на измамниците:

Изпратих ви това писмо преди месец, но не не ми отговорихте, не съм сигурна дали сте го получили, затова ви го изпращам отново. Аз съм г-жа Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, генерален директор и председател на Международния валутен фонд.

Наистина, разгледахме всички пречки и въпроси, свързани с предстоящата Ви транзакция и невъзможността Ви да покриете таксите за превод, начислени Ви за минали варианти на превод, моля, посетете нашия уебсайт за потвърждение www.imf.org

Ние сме Бордът на директорите на Световната банка и Международния валутен фонд (МВФ) във Вашингтон, окръг Колумбия, в сътрудничество с Министерството на финансите на САЩ и някои други съответни разследващи агенции тук, в Съединените американски щати. Наредих на нашата United Bank of Africa Lome Togo Foreign Remitance Unit да Ви издаде VISA карта, в която ще бъдат заредени Вашите средства в размер на 1 500 000,00 милиона долара за по-нататъшно изтегляне на Вашите средства.

Сценариите зад случая "Наталия": много банална история или разузнавателна операция?

По време на нашето разследване с ужас установихме, че плащането Ви е било неправомерно забавено от корумпирани служители на банката, които се опитват да прехвърлят средствата Ви в личните си сметки.

И днес Ви информираме, че средствата Ви са преведени по Вашата VISA карта от банка UBA и са готови за получаване. Сега се свържете със секретарката на банка UBA, която се казва г-жа Вивиан Франсис. Имейл (unitedbankoflometg1985@gmail.com).  Изпратете й следната информация, за да достави вашата акредитирана карта VISA ATM на вашия адрес. Тук се иска пълното име, настоящо местонахождение и постоянен адрес, пощенски код, телефон, електронна поща, сканирано копие на личната карта, професия, възраст, пол.

С уважение,

Г-жа Кристалина Георгиева

Последвайте канала на

Теодора Павлова
716 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини