Броят на смъртните случаи след разрушаването на язовира "Каховка" продължава да расте

  • 13 юни 2023 16:23

  • 817
  • 3
Броят на смъртните случаи след разрушаването на язовира "Каховка" продължава да расте
© Getty Images

Седмица след разрушаването на язовира "Каховка" в Южна Украйна броят на жертвите продължава да нараства, предаде ДПА.

Властите в контролираната от Украйна част на Херсонската област съобщиха днес за десет загинали и 20 ранени. Четиридесет и двама души все още се водят изчезнали, съобщи в "Телеграм" областният управител на Херсонска област Олександър Прокудин.

На контролирания от Москва южен бряг на река Днепър броят на загиналите също се е увеличил от осем на 17, заяви руската страна. Тъй като обаче окупираните места са особено силно засегнати от наводненията, има опасения, че в действителност жертвите са много повече. 

Информацията, предоставена от Русия, често не може да бъде проверена от независим източник.

Ново бедствие в Украйна след разрушаването на язовир "Каховка"

По официални данни украинските спасителни екипи досега са отвели на безопасно място 2757 души, включително 263 деца. 

Украински доброволци са успели да спасят жители и от окупираната страна на реката. Прокудин обвини руските сили, че правят твърде малко за спасяването на цивилни в окупираните наводнени зони. 

Големият язовир в град Нова Каховка беше разрушен миналия вторник. Впоследствие огромни маси вода се изляха от водохранилището и наводниха множество селища, включително регионалната столица Херсон, отбелязва БТА. 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
817 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.06.13 | 23:00

3
В Запорожие откриха паметна плоча на загинал БЪЛГАРИН морски пехотинец В Запорожие на фасадата на сградата на Запорожкия областен спортен лицей бе открита паметна плоча на спортист, кандидат на майстор на спорта по тежка атлетика, морски пехотинец, българинът Атанас Иванов, който загина на 7 март 2022 година в покрайнините на Мариупол. “От 10-годишна възраст Атанас Иванов започва да се занимава с тежка атлетика.Тренира в областната специализирана детско-юношеска школа на олимпийския резерв “Жаботински”, - спомня си Владимир Лобанов, ръководител на регионалния клон на националния олимпийски комитет в Запорожие. Той разказа, че Атанас е бил кандидат за майстор на спорта, призьор от градски първенства на Запорожие. “То беше обещаващ спортист”, - казва Лобанов. Паметната плоча е сложена на фасадата на спортния лицей, където е учил загиналият герой. “Това е елемент от национално-патриотическото възпитание.Той ще бъде пример за тези, които учат тук”, - отбеляза ръководителят на регионалния сектор на Министерството по въпросите на ветераните на Украйна Константин Денисов. На плочата има QR-код, за да може всички желаещи да прочетат историята на Атанас. През 2022 година Атанас Иванов подписва договор с Въоръжените сили на Украйна. Служи в морската пехота, когато започва пълномащабната война на Русия срещу Украйна, е прехвърлен да служи близо да Мариупол. 21- годишният Атанас загина при отбраната на Мариупол, посмъртно е награден с орден “За храброст” III степен. Към 1 юни в Украйна загинаха 293 спортисти, треньори и служители в областта на физическата култура и спорт, сред тях има жители на Запорожие. Източник: Запорожие 061

2023.06.13 | 17:37

2
Русия= на ИДИЛ, Путин= на Бен Ладен. Терористи.
Z Z Z Z Z

2023.06.13 | 16:55

1
Руските убийци трябва да бъдат избесени.

Добави коментар

Водещи новини