Кремъл: САЩ направиха "важно и позитивно изявление" по въпроса за контрола на ядрените оръжия

  • 05 юни 2023 14:02

  • 1037
  • 3
Кремъл: САЩ направиха "важно и позитивно изявление" по въпроса за контрола на ядрените оръжия
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Кремъл определи като "важно и позитивно" изявлението на съветника по национална  сигурност на Белия дом Джейк Съливан, че САЩ са готови да обсъдят с Русия въпроса за контрола на ядрените оръжия без предварителни условия, предаде Ройтерс.

В петък Съливан каза, че САЩ ще се придържат към ограниченията за ядрените оръжия, определени в договора Нов СТАРТ, до изтичането на срока му през 2026 година. Това е последното споразумение между Москва и Вашингтон в тази област.

През февруари президентът Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 обаче преустанови участието на Русия в договора.  

"Това е важно и позитивно изявление от страна на г-н Съливан. Разбира се ние разчитаме, че то ще бъде потвърдено де факто чрез предприемането на стъпки по дипломатически канали. И след това ще може да се разгледат възможни форми на диалог", каза днес Дмитрий Песков, пише БТА.

ЕС ще налага санкции за доставка на военно оборудване за Русия

Договорът Нов СТАРТ беше подписан през 2010 г. от президентите Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега

Според условията на споразумението Москва и Вашингтон имат право да разполагат с не повече от 1550 стратегически ядрени бойни глави и със 700 ракети с наземно и подводно базиране и бомбардировачи. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1037 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ukraina55

2023.06.05 | 15:31

3
Ако Русия откаже да изпълни договора за ядрените оръжия които е потписала, това означава че Русия ще трябва да бъде заличена от картата на света, превръщики се във ядрена радициона пустиня ха ха ха.Тогава Русия наистина ще бъде заличена.САЩ дават шанс на русия да се върне към потписания договор за ядрени оръжия или Русия ще бъде заличена.
русия е кенеф

2023.06.05 | 15:19

2
УДРИ ПО РУСНЯВАТА ФАШИСТКА ИЗМЕТ!!!!
Емѝ...

2023.06.05 | 15:02

1
Навирам си вибратора във гъза, и си запазвам правото да коментирам по късно за рашистите!!!

Добави коментар

Водещи новини