Пригожин не иска да бъде зависим от "клоуни"

  • 01 юни 2023 13:31

  • 1069
  • 8
Пригожин не иска да бъде зависим от "клоуни"
©
Слушай новината Слушай новината

Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг, каза, че неговата група "Вагнер" ще продължи да се бие в Украйна, ако хората му получат отделен участък от фронта, без да се налага да зависят от "клоуни", които командват части от руските въоръжени сили, предава Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 11771

Празнувайки 62-ия си рожден ден в четвъртък на тренировъчен лагер, Пригожин също потвърди, че хората му най-накрая ще напуснат източноукраинския град Бахмут на 5 юни, след като го предадат на руската армия. Наемниците на Вагнер превзеха опустошения град в края на май след месеци на жестока война.

"Ако цялата верига (на командване) е 100% провалена и ще бъде ръководена само от клоуни, които превръщат хората в месо, тогава ние няма да участваме в нея", каза Пригожин, известен с откровените си, често изпълнени с ругатни, коментари на тема провеждането на войната.

"Красиво, нали?" каза той на руски репортери с усмивка, взирайки се в нощното небе, осветено от взривове и червени сигнални ракети срещу залпове от автоматична стрелба на неговите наемници.

След това той се зае с подробно описание на протезите за крака, които неговите ранени хора са получили, включително тези, които са продължили да се бият.

Пригожин каза, че хората му искат да починат в лагери в контролирана от Русия Украйна за около месец и тогава нещата ще станат по-ясни.

"Беше трудна година. След това ще видим как ще е", каза той.

Ресторантьорът, превърнал се в наемник, придоби широка известност по време на 15-месечната война в Украйна и редовно обижда висшето военно ръководство на президента Владимир Путин, особено министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов, заради тяхното представяне.

Нито Шойгу, нито Герасимов са отговорили публично на неговите обиди.

Пригожин поиска прокуратурата да разследва престъпления на високопоставени руски военни

Пригожин, който миналата седмица се пошегува, че прякорът му трябва да бъде "касапинът на Путин", а не "главният готвач на Путин", каза в сряда, че е поискал от прокурорите да разследват дали висши служители на руската отбрана са извършили "престъпление" преди или по време на войната в Украйна.

Калина Христова
1069 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Ukraina55

2023.06.01 | 15:47

5
Пригожни ти вече не разбрали лайнар че руснаците искат да те убият за вярна служба към Путин и дати вземат руснаците компанията ти Вагнер.Явно още Пригожни не си го разбрал това, защото си тъпо смотано лайно мръсно ха ха ха.Пригожни за какво си на Путкин като тои може дати вземе компанията ти Вагнер, ти си излишен за Путкин.Пригожни тъпака олигофрен ха ха ха.
До долния

2023.06.01 | 23:15

8
Хубаво име са ти дали вашите. Със здраве да си го носиш. Кога празнуваш имен ден? Може да поканиш ПутКин на среща, ще бъдете чудесна двойка!
Кор

2023.06.01 | 18:35

6
За Украйна и за теб какво пишеш тук марш на фронта мишко
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.06.01 | 19:31

7
Целият рускит елит са клоуни, които се гледат тяхното благо но не и на бедният руски народ, който тъне в мизерия и разруха!
Ukraina55

2023.06.01 | 15:43

4
Пригожни ти вече неразбрани лайнар че руснаците искат да те убият за вярна служба към Путин и дати вземат руснаците компанията ти Вагнер.Явно още Пригожни не си го разбрал това, защото си тъпо смотано лайно мръсно ха ха ха.
русия е кенеф

2023.06.01 | 14:34

3
цирк МАСКВА, дами и господа!

2023.06.01 | 13:48

2
prigojin ti si majkar no si pozvolil na edin putio da te komandva kakva e razlikata ot nego i klounite
Емѝ...

2023.06.01 | 13:40

1
От други клоуни.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини