Украински градове останаха без ток

  • 30 май 2023 15:52

  • 752
  • 0
Украински градове останаха без ток
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Няколко украински региона съобщиха за спиране на тока. В Киев проблеми с електричеството са регистрирани в поне шест района, пишат украинските медии, цитирани от Руската служба на Би Би Си.

Електричество няма и в Харковска област, отчасти в Днепропетровска област, както и в Полтава и Одеса (там съобщават за авария на електропровода).

Официално причините за толкова мащабно спиране на тока все още не са известни.

ЕК: Руските удари в Украйна са ясен отговор към онези, които се стремят към мир

От 2022 г. Русия атакува енергийната структура на Украйна, което води до спиране на отоплението и електричеството. В същото време през март тази година ръководителят на националната енергийна компания "Укренерго" Вадим Кудрицки каза, че през пролетта и лятото ситуацията с електроенергията в Украйна ще бъде стабилна.

"През следващите шест месеца ще имаме достатъчно електричество в нашата енергийна система, за да покрием нуждите на потребителите", каза Кудрицки по украинската телевизия. "Украинската енергийна система е част от европейската, което означава, че ще можем да внасяме електричество, ако нямаме достатъчно собствено - и това е много важен фактор за енергийната сигурност на страната".

Последвайте канала на

Калина Христова
752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини