Песков: Путин днес е на работа в Кремъл и е бил уведомен за атаките с дронове

  • 30 май 2023 14:02

  • 646
  • 2
Песков: Путин днес е на работа в Кремъл и е бил уведомен за атаките с дронове
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 днес е на работа в Кремъл и е бил уведомен за атаките с дронове срещу Москва, предаде Ройтерс, като се позова на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

"Президентът работи в Кремъл. Днес той ще общува с предприемачи, ще се занимава с икономически въпроси. Но с акцент върху икономиката и предприемачеството в областта на архитектурата, урбанизма, маркетинга, рекламата, издателската дейност, информационните технологии - всичко, което по един или друг начин попада в определението "творческа икономика", каза Песков, цитиран от ТАСС.

Говорителят на Кремъл заяви, че руската противовъздушна отбрана и министерството на отбраната са се справили добре с атаката, за която Москва обвини Украйна. За момента Путин няма планове да коментира темата, допълни той.

В неделя Русия нанесе ефективен удар по един от украинските центрове за вземане на решения, а днешната атака с дронове срещу Москва е опит на Киев да отвърне на удара, каза още говорителят на руския президент.

Руски депутат заяви, че три дрона са свалени над московско предградие

В отговор на запитване за сигурността на Москва Песков каза, че не може да коментира темата. Той не отговори на уточняващ въпрос за какво трябва да се подготвят гражданите в случай на подобна атака.

Говорителят на Кремъл заяви още, че не разполага с информация откъде са били пуснати дроновете.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
646 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ukraina55

2023.05.30 | 15:45

2
Путин днеска във Кремал са го информирани че руската му армия е била смазана и унищожена от украинските сили и че руските му буклуци бягат със насрани гащи и изнасилени от украинците обратно във Русия като ръсили руските воиници лайна докато бягат към Русия ха ха ха.И украинските дронове стрерали по тях докато руснаците бягат към Русия със насрани гащи ха ха ха.Русия е плюнка стъпкана във калта ха ха ха.

2023.05.30 | 14:16

1
Уведомявали са го докато са му сменяли памперса, защото се е бил насрал от страх

Добави коментар

Водещи новини