Руски депутат заяви, че три дрона са свалени над московско предградие

  • 30 май 2023 13:25

  • 536
  • 2
Руски депутат заяви, че три дрона са свалени над московско предградие
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Високопоставен руски политик заяви, че три дрона, свалени над Москва днес, са били над престижното предградие Рубльовка на руската столица, където се намира официална резиденция на президента Владимир Путин, предаде Ройтерс.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че противовъздушната отбрана е унищожила всичките осем безпилотни летателни апарати, използвани при атаката, за която обвини Украйна.

В публикация в "Телеграм" Александър Хинщейн, виден член на руския парламент от управляващата партия "Единна Русия", каза, че три дрона са били свалени над Рубльовка, само на 10 минути път с кола от резиденцията на Путин в Ново Огарьово.

Следственият комитет на Русия, който започна проверка на инцидентите, потвърди, че безпилотните летателни апарати са били свалени над Одинцовски район, който включва Рубльовка.

Рубльовка, съвкупност от елитни затворени  комплекси в горите западно от Москва, където по едно време се наблюдаваха едни от най-високите цени на недвижими имоти в света, е дом на голяма част от руския политически, бизнес и културен елит, отбелязва Ройтерс.

Украйна отрeчe да е замесена в удара с дронове по Москва

Освен Путин, бившият президент Дмитрий Медведев и министър-председателят Михаил Мишустин също притежават жилища в Рубльовка, така както и много от най-богатите бизнесмени в Русия.

В изявление, публикувано в "Teлеграм" от неговата пресслужба, шефът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин обвини за атаките с дронове висши военни, живеещи в предградието.

Пригожин, известен с острите си изказвания, неведнъж е окачествявал жителите на Рубльовка като елит, който не е достатъчно ангажиран с войната в Украйна, и обвинява висшия команден състав за руските неуспехи на бойното поле, отбелязва Ройтерс, пише БТА.

"Защо, по дяволите, позволявате на тези безпилотни самолети да летят до Москва? На кого му пука, че те летят към домовете ви на Рубльовка! Нека къщите ви станат на пепел", каза Пригожин.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
536 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
davidof

2023.05.30 | 13:48

2
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се с нас по имейл: (pacific-loan.service@outlook.fr) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро
русия е кенеф

2023.05.30 | 13:42

1
факт.

Добави коментар

Водещи новини