Путин подписа закон, позволяващ произвеждането на избори на територии, където е въведено военно положение

  • 29 май 2023 17:21

  • 441
  • 11
Путин подписа закон, позволяващ произвеждането на избори на територии, където е въведено военно положение
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През подписа закон, който предвижда произвеждането на избори в райони, в които е въведено военно положение  след консултации между Централната избирателна комисия (ЦИК), Министерството на отбраната и Федералната служба за сигурност. Документът беше публикуван днес, съобщава ТАСС.

Досега руските закони предвиждаха на такива територии да не се провеждат референдуми и избори за държавни и местни органи на властта. В новите норми се уточнява, че това ограничение не се прилага в случаите, когато решението за насрочване на избори или референдум се взема от Централната избирателна комисия след консултации с Министерството на отбраната и Федералната служба за сигурност. При това положение е възможно избори и референдуми да могат се провеждат както на цялата територия, на която е въведено военно положение, така и на част от нея.

Владимир Путин подписа закона за денонсиране на Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

В закона се посочват и мерките, приложими на територията, на която е въведено военно положение, особено основанията за задържане на граждани. По-рано законът "За военното положение" предвиждаше, че гражданите могат да бъдат задържани за срок до 30 дни на основанията, предвидени във федералното законодателство. В приетия закон разпоредбата за административното задържане е поместена в отделна алинея, която гласи, че задържането ще бъде възможно "в случай на нарушаване на забраните и ограниченията, които са установени с укази на президента на територията, на която е въведено военно положение".

В списъка с мерки е включено и "принудително и контролирано прехвърляне на граждани от територията, на която е въведено военно положение, към територии, на които не е въведено военно положение". Премахва се и нормата, която позволява задържането на превозни средства "на основания, установени с федерален закон", отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

Константин Тодоров
441 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Ukraina55

2023.05.30 | 09:03

11
Путкин този закон които си потписал буклук само може да си го завреш във задника си насран и да го запалиш вътре тъпако ха ха ха.Тиси никои буклук че да потписваш какво ли не, никои не се съобразява със тъпите ти закони които не се приемат от никоя държава буклук ха ха ха.Потписваи каквото си закони искаш на никои нему пука за твоите тъпи закони говедо Путкин ха ха ха.Тиси една плюнка във калта смазана.Путкин тъпия труп миризлив ха ха ха.
Руски роби

2023.05.30 | 07:49

10
Боже пази нашет ЦАР-Господар

2023.05.29 | 19:46

7
Според последните оценки руските въоръжени сили свалят 10 000 украински дрона от различни видове и размери всеки месец.

2023.05.29 | 21:19

9
Юбреее, 'Танасеее! Махни някоя и друга нула !
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.05.29 | 17:39

2
Днес свободният град Киев празнува своя хиляда петстотин четиридесет и първи рожден ден. Днес на Майдана, насред най-масирания ракетен обстрел на столицата от началото на войната, се веят и знамената на Левски. Посрещнати с чест и почитания. Застанали от правилната страна на историята и в помощ на момчетата от Динамо Киев още от първия ден на руслямисткото нападение. Украинците никога няма да се предадат. Украйна ще победи! Московията ще се разпадне! Следете страницата "София, Киев, Свобода" и бъдете свободни в делата и сърцата си! Само Левски, да живее България и Слава на Украйна!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.05.29 | 19:58

8
Помните ли как тракаха по клавиатурите като зомбирани, че "всичко е по план"? Нашествениците до Киев - "всичко е по план". Не могат да си зареждат танковете с нафта - "всичко е по план". Принудиха ги да отстъпят от Киев, после от Харков и от Херсон - "всичко е по план". Одеса щяха да превземат - подвиха опашки, ама пак било "по план". Флагманът на черноморския им флот беше вкаран в "специална подводна операция" - пак било "по план". Някакъв Кадиров имаше, дето с ислямистките си главорези щеше да превзема Украйна "по план" - украинските храбреци така го прогониха, че сега не смее да шукне ни с план, ни без план. Но от лятото насам на клавиатурите им дръпнаха шалтера и изтриха израза "по план". Защото план няма и никога не е имало. Има башибозук на нивото на Третия свят, на когото героичният народ на Украйна показа как се защитава Дом и Отечество. И така ще бъде до окончателното освобождение на окупираните от руските агресори територии на суверенна Украйна. Ето това е единственият план. СЛАВА УКРАИНИ! ДОЛУ РУСКИТЕ ФАШИСТИ! ✌️
Хаха

2023.05.29 | 19:24

4
Спри дрогата докато е време
баба гицка

2023.05.29 | 19:37

6
фашиста путин се чуди как да се задържи още малко

2023.05.29 | 19:24

5
Путин е ще изиграе Усрайна както той си знае!
Емѝ...

2023.05.29 | 18:01

3
и какво от това? какво подписва тая жалка карикатура на хитлер няма никакво значение.

2023.05.29 | 17:26

1
Не думай... От терорист и военнопрестъпник нещо друго да се очаква?

Добави коментар

Водещи новини