Пригожин се закани: Недопускането ми до държавните руски медии няма да остане без последствия

  • 28 май 2023 15:38

  • 3168
  • 24
Пригожин се закани: Недопускането ми до държавните руски медии няма да остане без последствия
© YouTube
Слушай новината Слушай новината

Най-влиятелният руски наемник Евгений Пригожин каза днес, че е убеден, че високопоставени длъжностни лица в Кремъл са забранили на държавните медии да включват материали за него и предупреди, че такъв подвеждащ обществеността подход до няколко месеца ще доведе до реакция на руснаците, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 11799

Пригожин, който е основател на наемническата група „Вагнер“, е най-открояващият се член на обкръжението на Владимир Путин, спечелил си всеобща слава в хода на 15-месечната война в Украйна. Ръководителят на „Вагнер“ – бивш ресторантьор, който миналата седмица саркастично отбеляза, че прозвището му не трябва да бъде „Готвача на Путин“, а „Касапина на Путин“, превзе украинския град Бахмут по-рано този месец, но приносът му за тази победа беше омаловажен от държавната руска телевизия, отбелязва Ройтерс.

61-годишният Пригожин се прочу с налагането на сурова дисциплина на наемниците му и с употребата на нецензурен език и затворнически жаргон, за да напада висшето военно ръководство, включително министъра на отбраната Сергей Шойгу. Като доказателство за това колко далеч се смята, че е стигнал шефът на „Вагнер“ в нарушаването на табута в Путинова Русия, държавната телевизия в продължение на 20 часа не отрази падането на Бахмут и не излъчи победната реч на Пригожин.

Запитан за това, което изглежда е забрана държавните медии да говорят за него, Пригжожин използва различни руски поговорки, за да жегне отговорните лица. Той каза, че „Забраненото винаги е по-сладко“, че „Вагнер“ не е калъп плъзгав сапун, който бюрократите са свикнали да си прехвърлят, че „Вагнер“ е шило, което няма как да бъде скрито. Напълно убеден съм, че те са забранили да ме отразяват, заяви Пригожин. „Тези високопоставени бюрократи, същите тези кремълски кули се опитват да затворят устата на всеки, за да не говори за „Вагнер“, но това ще се превърне в нов тласък за хората“, предупреди Пригожин.

Бивш руски депутат: В Кремъл определиха съдбата на шефа на "Вагнер"

Според него такъв подход ще провокира реакцията на руския народ. В дългосрочен план, а това са 2-3 месеца, хората гневно ще реагират на това, че затварят устата и запушват ушите на всички, смята Пригожин. Кремъл и министерството на отбраната пренебрегват изблиците на Пригожин, които изглежда нарушават правилата на строго контролираната политическа система, изградена от Путин откакто той спечели най-високи пост в Кремъл в последния ден на 1999 г., посочва Ройтерс. След като Пригожин обяви победа в Бахмут, на Кремъл бяха нужни 10 часа, за да разпространи изявление от 36 думи, с което поздравява „Вагнер“ и части на въоръжените сили за „освобождаването“ на Артьомовск – използваното от Русия име на Бахмут от съветско време, а Пригожин не беше споменат поименно.

В неделното си аудиообръщение Пригожин каза, че 72 000 украински войници са били убити в „месомелачката“ в Бахмут, а между 100 и 140 хиляди са били ранени. Ройтерс не беше в състояние да потвърди данните за загубите на бойното поле на нито една от воюващите страни. Нито Русия, нито Украйна публикуват данни за загубите си, но Киев каза, че загубите на Русия в Бахмут са огромни, защото тя е нападащата страна. Киев твърди, че неговите сили все още контролират малка част от Бахмут.

Филип Епитропов
3168 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
Ukraina55

2023.05.29 | 13:02

24
Пригожни колко си тъп и прост, руснаците та използваха като насран парцал и сега ти биха шута във газа и скоро щете виклидират като добра служба към Путкин терориста ха ха ха.Русия заби ножа във гърба на тъпия Пригожни ха ха ха.На руснак вяра да нямаш ха ха ха.
Емѝ...

2023.05.28 | 16:39

6
дрисъкът усети, че без руския бюджет и омона е никой :)
Емѝ...

2023.05.29 | 11:38

23
Духам на цигани за пари и се шибам във гъза безплатно:)
Инвалид с инвалидна карта

2023.05.28 | 18:39

14
И от измама на пенсионери и хора с увреждане.
Емѝ...

2023.05.28 | 18:36

13
Федерален, какъв. От нефт и газ.
Какъв бюджет

2023.05.28 | 18:18

11
Когда всичко правителство моли само на Мамона от 1991-година
Ukraina55

2023.05.29 | 08:52

22
Пригожни тъпа свиня,помагаш на руснаците и сега руснаците ти го туриха отзад във насрания ти задник ха ха ха.Използвахата и сега ще бъдеш изнасилен, пребит и застлеран във главата като вярна служба към Путин нещастно тъпо лайно мръсно Пригожни ха ха ха.
Ukraina55

2023.05.29 | 08:51

21
Пригожни тъпа свиня,помагаш на руснаците и сега руснаците тихо туриха отзад във насрания ти задник ха ха ха.Използвагата и сега ще бъдеш изнасилен,пренос и застреран във главата като вярна служба към Путин нещастно тъпо лайно мръсно Пригожни ха ха ха.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.05.29 | 08:27

20
Военнопрестъпниците от руския фашискти кенеф се надпреварват кой да спечели сърцата на руснаците хахахаха ✌️

2023.05.28 | 17:39

7
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
Вал

2023.05.28 | 21:36

19
Който влезе преди САЩ и НАТО е агресор...така виждам аз нещата когато се мери с двоен аршин
русия е кенеф

2023.05.28 | 16:26

5
русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф
Вал

2023.05.28 | 21:33

18
Ти също

2023.05.28 | 20:19

17
Интересно, кой ще оцелее, Путин или Пригожин.
Ще пие чай от чашата

2023.05.28 | 18:56

16
на Лукашенко.
Анонимен

2023.05.28 | 18:55

15
Пригожин каза че най силната армия в света за момента е украинската и избяга от фронта.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини