Зеленски иска отмяна на ограниченията за украинския износ за 5 страни от ЕС

  • 10 май 2023 07:43

  • 1263
  • 27
Зеленски иска отмяна на ограниченията за украинския износ за 5 страни от ЕС
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога призова за отмяна на временните европейски ограничения върху украинския износ на зърнени култури за пет държави, сред които и България, наложени до 5 юни.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13307

От Киев отново поискаха от съюзниците още оръжия, за да отблъснат руските сили и предупредиха, че очакваната контраофанзива може да не даде бързи резултати.

Говорител на украинската армия потвърди, че продължават атаките към Бахмут, където от месеци се водят тежки сражения, но руснаците не са превзели града. Лидерът на наемниците от "Вагнер" отново заплаши, че групировката му ще напусне Бахмут, ако не получи достатъчно боеприпаси.

Изстреляни са били 25 ракети срещу Украйна като 23 от тях са били свалени.

Във вчерашния Ден на Европа председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е посети Киев, където подчерта, че Европа прави всичко възможно да отслаби военната машина на Москва. Там на Червения площад беше отбелязана 78-ата годишнина от победата над хитлеристка Германия. В речта си президентът Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 обвини западните глобалистки елити в опит да разрушат Русия. По думите на Путин бъдещето на Русия зависи от участниците в така наречената от него "специална военна операция",предаде БНР.

Урсула фон дер Лайен представи в Киев основните направления, по които ЕС работи в помощ на Украйна

От външното министерство в Киев изразиха недоволство от присъствието на парада на чуждестранни лидери, като го нарекоха неморална и неприятелска стъпка. До Путин застанаха премиерът на Армения и президентите на Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Беларус.

Външният министър на Украйна предупреди да не се очаква твърде много от пролетната контраофанзива на армията. Ако не бъдат освободени всички територии, ще има още настъпления, каза Дмитро Кулеба пред германския вестник "Билд". Той подчерта, че страната му ще се нуждае от значително повече въоръжение, включително модерни изтребители. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1263 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
Хохохохохо :)))))))))

2023.05.11 | 03:02

27
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...
нали

2023.05.10 | 16:44

26
нали е евреин иска, иска, иска. така се става милиардер - на чужд гръб и с чужда кръв
Z Z Z Z Z

2023.05.10 | 16:07

25
А един х.уй не поиска ли, натовския укро-фашист? Веднага ще му го подам!
Вис

2023.05.10 | 15:46

24
А още нещо?!?!

2023.05.10 | 12:12

23
В caмия 6axмyт - щypмoвитe oтpяди нa Вaгнep пpo6ивaт oт6paнaтa нa фaшиcтkaтa craH в двa paйoнa, koитo ca 6acтиoни нa гмeжтa - в paйoнa нa caмoлeтa и нa yлицa Ю6илeйнaя. Имa нaпpeдъk, нo e paнo дa ce гoвopи 3a oвлaдявaнe нa oпopнитe пyнkтoвe нa u3MeTTa. Вчepa пpи apтилepийckи o6cтpeл oт ВC нa PФ в paйoнa нa Чacoв Яp 6eшe y6ит фpeнckият жypнaлиcт oт France Press Apмaн Coлдин. Вoeннaтa тexниka и живaтa cилa нa фaшиcтkaтa гмeж cъщo пpeтъpпяxa 3нaчитeлни щeти, koeтo вcъщнocт 6eшe ocнoвнaтa 3aдaчa нa o6cтpeлa.

2023.05.10 | 12:11

22
Донецко направление - доклад от WarGonzo: "С подкрепата на артилерия руските войски проведоха щурмови операции в Маринка, в посока Первомайски и на югозападните подходи към Авдиевка. На всички участъци без напредък. В Луганско направление след артилерийски удари Въоръжените сили на Украйна продължиха настъпателните действия край Олшан.

2023.05.10 | 12:10

21
Списание Military Watch:"САЩ не разбират как руската армия обезврежда ракетите HIMARS в Украйна. Американската армия е наясно, че руските системи за противовъздушна отбрана все повече унищожават снаряди за РСЗО HIMARS, доставени в Киев. Остава неясно как руската армия успя да намали толкова много ефективността на тези системи. Всъщност има съобщения от фронта, че HIMARS, въпреки че представляват сериозна опасност, са станали много по-малко ефективни, отколкото в средата и края на 2022 г. и началото на 2023 г.

2023.05.10 | 12:10

20
Съобщава се, че Румъния тайно е прехвърлила РСЗО APR-40 в Киев. Румънската 122-мм РСЗО APR-40 е лицензионна версия на БМ-21 Град, произвеждана в страната през социалистическия период върху шасито на румънския камион DAC 665T (6x6).

2023.05.10 | 12:09

19
В Луганско направление ситуацията е същата. На Купянския участък продължават артилерийските дуели, киевската хунта прехвърля допълнителни сили, този път към Двуречная. На Лиманския участък се водят боеве в Серебрянското горско стопанство и в дере Журавка. Донецко направление, Авдиевка: В района на Новобахмутовка позиционните боеве продължават на запад от магистрала H-20. ВС на РФ пробиват отбраната на фашистката гмеж, предотвратявайки прехвърлянето на резерви с артилерийски огън.

2023.05.10 | 12:09

18
Бахмут и околностите:След артилерийска подготовка ВСУ преминаха в атака в района на Клещеевка на южния фланг. Фашистката гмеж хвърли в битка танкове и бойни машини на пехотата, коригирайки действията на нападателите от дронове. Евгений Пригожин каза, че под натиска на врага една от руските части е напуснала позициите си, "разкривайки фронт с ширина почти 2 км и дълбочина 500 метра". Един от щурмовите отряди на ЧВК Вагнер беше хвърлен, за да блокира гмежта, което спря настъплението на фашистката u3MeT, след което руснаците започнаха да изтласкват врага, връщайки си позиции.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини