Дмитро Кулеба разкритикува НАТО: Спрете с оправданията, рискувате руската агресия да се повтори

  • 26 април 2023 22:43

  • 2039
  • 11
Дмитро Кулеба разкритикува НАТО: Спрете с оправданията, рискувате руската агресия да се повтори
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Украинският външен министър Дмитро Кулеба обвини НАТО в липса на "политическа воля" за бързо приемане на страната му в Алианса, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13558

"Всичко е възможно, когато има политическа воля", каза министърът в интервю пред телевизия Си Ен Ен. Първият дипломат на Украйна даде за пример неотдавнашното приемане в НАТО на Финландия, което по думите му доскоро е било нещо немислимо.

"Докато Украйна остава извън НАТО, ще има риск от повтаряща се руска агресия срещу страната", отбеляза Кулеба.

Володимир Зеленски: Не трябва да позволим на терористичната държава да изнудва Украйна и целия свят

В статия, публикувана от сп. "Форин Афеърс", министърът призова държавите членки на НАТО "да спрат с оправданията и да задвижат процеса".

Той припомни срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 г., на която на Украйна вече беше предоставена перспектива за присъединяване. На предстоящата среща на върха на пакта в литовската столица Вилнюс през юли Киев очаква да получи конкретни ангажименти за членството си във военния Алианс, пише БТА.

Засега обаче няма изработена точна времева рамка за присъединяването на Украйна към НАТО и подобна стъпка се смята за малко вероятна преди завършването на войната с Русия. Москва оправда нашествието си в Украйна, започнало преди повече от 14 месеца, с твърдението, че иска да предотврати влизането на съседката си в Северноатлантическия Алианс.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2039 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2023.04.27 | 08:49

11
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
Хохохохо :)))))))))))))))))

2023.04.27 | 04:36

10
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...
Хаха

2023.04.27 | 01:47

8
Още утре сте в НАТО а САЩ праща парашутисти които пленяват Путин и го пращат в Хага на съд. Това обаче по холивудските екрани.

2023.04.27 | 01:50

9
Нещо като филмите за Виетнам имаш впредвид колега?!. САЩ се изкарват чак жертви там и прикриват факта че малки момиченца с калашници са трепали американски воиници като пилци!

2023.04.27 | 01:46

7
Ококорихте ли се сега педали

2023.04.27 | 01:16

6
Кво НАТО г-н очилат плужек!? Не виждаш ли че САЩ не искат война с Русия. Струваше ли си само и само за европейския съюз и НАТО да си разваляте 40млн..държава с площ 600хил. кв! Сега ходете се биите с психопатите от Вагнер защото си правехте сметки без кръчмар.

2023.04.27 | 00:22

5
Платените от САЩ сороски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 33 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на американското посолство . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а САЩ е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.04.26 | 23:57

4
Наиграхте ли се ха ха лапате сега на мама кора
КЪР-ПИЧКИ

2023.04.26 | 23:38

3
ЗА Х У Й :)

2023.04.26 | 23:03

2
Руска Агресия има в ШАНТАВИТЕ ЛУДИ НАЦИ ТИКВИ КОНСКИ ГЛАВИ ХРАЛУПИ.

2023.04.26 | 23:01

1
Няма никаква Руска Агресия. Русия СССР НИКОГА НЕ Е ИЗВЪРШВАЛА АГРЕСИИ, както РИМИ, ОСМАНИ, НАПОЛЕОНИ, ХИТЛЕР НАЦИ и АМЕР НАТО.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини