Медведев: Ядрените оръжия са от основно значение за съществуването на Русия

  • 25 април 2023 13:08

  • 471
  • 24
Медведев: Ядрените оръжия са от основно значение за съществуването на Русия
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Ядрените оръжия са от основно значение за съществуването на Русия, това е самата сглобка, която държи държавата, каза Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, изказвайки се във вторник пред участниците в Маратона на знанието, предава ТАСС.

Има перспектива за ядрена война и тя е много по-лоша от изменението на климата, което човечеството наблюдава от много кратко време, каза Медведев.

Той отбеляза, че ще каже "нещо бунтовно": "Спрете да страдате, защото температурата се е повишила с един градус през тази и тази година или за такъв и такъв период. Човечеството наблюдава това от много кратко време. Наистина ли ви е грижа за климата до такава степен? Според мен , това е нищо в сравнение с перспективата да бъдеш в епицентъра на експлозия с температура от 5 хиляди градуса по Келвин, ударна вълна от 350 метра в секунда и налягане от 3 хиляди кг на квадратен метър, с проникваща радиация, т.е. , йонизиращо лъчение и електромагнитен импулс." Уви, да. И расте с всеки изминал ден по добре известни причини", обясни политикът.

Медведев също така заяви, че ядрените оръжия са жизненоважни за съществуването на Руската федерация. "За съществуването на Русия като най-голямата държава на планетата ядрените оръжия са от трайно значение. Човек може да има различно отношение към самите ядрени оръжия и към оръжията като цяло, но въпреки това разбираме, че в съвременния свят ядрените оръжия за нашата страна имат стойността на самата сглобка, която държи държавата", каза той.

Медведев обърна внимание, че това важи и за други държави, затова те се стремят към притежаване на ядрено оръжие.

Медведев заплаши с прекратяване на зърнената сделка

Русия може първа да използва ядрено оръжие, ако срещу нея бъде проявена агресия, застрашаваща съществуването на държавата, каза Медведев. "Вие казахте, че Русия никога няма да бъде първата, която ще използва ядрено оръжие, но това не е съвсем вярно", каза той, коментирайки думите на един от участниците в срещата.

Политикът цитира една от точките на ядрената доктрина на Руската федерация. "Там изрично се казва, че ядрено оръжие може да бъде използвано в случай на агресия срещу Руската федерация с използване на други видове оръжия, които заплашват самото съществуване на държавата. Това по същество е използването на ядрени оръжия в отговор на подобни действия. И нашите потенциални противници не трябва да подценяват това", каза зам.-председателят на Съвета за сигурност.

Според него приказките, че Русия никога няма да използва ядрено оръжие или, напротив, само плаши всички с оръжия, са безполезни. "Западните анализатори и западното командване - военното и политическо ръководство - трябва просто да оценят нашите правила и нашите намерения", подчерта Медведев.

Според руската ядрена доктрина, използването на ядрени оръжия от Русия е възможно, ако врагът използва такива или други видове оръжия за масово унищожение срещу Руската федерация и нейните съюзници, ако се получи достоверна информация за изстрелването на балистични ракети за нападение срещу Русия и нейните съюзници, въздействието на противника върху обекти, необходими за ответни действия на ядрените сили, както и в случай на агресия срещу Рускта федерация с използване на конвенционални оръжия, когато е застрашено самото съществуване на държавата.

Последвайте канала на

Калина Христова
471 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
.

2023.04.25 | 17:35

24
До 6 , 8---- По ЗДРАВ за малоумните рашистки т..ро..л..Ове ............Ах ти Бахмут, проклет Бахмут? Не бяхте яли тъй лабут. А кремълския лилипут, е вече спукан стар капут. „Вторая в мире“ уж войската, а нямаме една армада. Солдата дрипав спи в гората Кадир сношава се с козата. В атака Вагнер ако спира, чука го там екзекутира. А чукча от страх умира и тича пръв да дезертира. И ГРУЗА 200 пак лети и крематориум тела гори. На тьотката с един кожух Платиха за сина и кух. Тук БТР взривен от мина, там руски танк-смачкана ламарина От нейде стреля карабина, да викнем, Слава Украина!
ГАНДАЛФ

2023.04.25 | 16:20

23
ЯДРЕНИТЕ ОРЪЖИЯ СА ОТ ОСНОВНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ХОБИТИТЕ ПУТКИН И МЕДПЕДЕВ!

2023.04.25 | 16:19

22
ЯДРЕНИТЕ ОРЪЖИЯ СА ОТ ОСНОВНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ХОБИТИТЕ ПУТКИН И МЕДПЕДЕВ!
Ukraina55

2023.04.25 | 14:50

21
Медведев затвори си вонящтаси оста педал долен,без ядрените си оръжия вие руски свине сте жалки слаби страхлив народ които се крие зад ядрените си оръжия като долни страхливци ха ха ха, без ядрените си оръжия Русия е една кръгла нула и всеки може да ва пречука страхливи жалки слабаци шибани ха ха ха.Русия без ядрените си оръжия е жалка и слаба нация и всеки може да ги пречука ха ха ха.
Както всяка вечер...

2023.04.25 | 13:44

19
... Лунтик Медведев превзема "Финландия" в количество две бутилки и на средата на втората му иде вдъхновение и почва да дращи в телеграм. А през това време синът му, изхвърлен от Щатите, го мрази, а жена му спи със сина на Николай Патрушев.
КОПЕЙКАТА

2023.04.25 | 14:14

20
НЕКА ИМА РЕФЕРЕНДОМ ЗА БОЗАТА И РЕЙСА ОТ 6 СТИНКИ ЗАЕДНО С ТАКАВ ЗА ТОЛОМБИЧКИ И БАКЛАВА ПО 11 СТИНКИ! И БАКЛАВАТА ДА Е С МАСЛО И ОРЕХИ, А НЕ ПАЛМОВА МАС И ЧЕРУПКИ А ТОЛОМБИЧКИТЕ ДА СА ОТ ГОЛЕМИТЕ И ДОБРЕ НАПОЕНИ СЪС СИРОП. ДА СЕ ВАРНЕМ В СОЦА, ПРЕЗ 1984, НАЙ-ПОСЛЕ! И ЗАПЛАТИТЕ ПО 80 ЛЕВА, А ПЕНЦИЙТЕ - ПО 39!

2023.04.25 | 13:27

8
Херсонска област. Военният експерт Борис Рожин твърди, че на левия бряг на Днепър не са регистрирани движения на фашистка u3MeT, а всичко което има е активност на ДРГ на островите. Освен това е известно, че craHTa на киевския режим скоро ще се опитат да възобновят опитите си да направят десант на левия бряг в района на Альошеки, Нова Каховка и Енергодар.
ха,ха,ха

2023.04.25 | 13:43

18
помияри, аз съм форумният русораст, държанката на другарката митрофановна. Вечер духам за пари на всички педали, а през деня драскам тук и си отговарям сам. Подписвам се ту като "Ха, ха, ха", ту като Болгара, ту като "еми педераса", ту като други. Мразя България и целия свят, защото мама много се гнусеше от педерастките ми наклонности и ме биеше силно от малък. Заклах я на 14, кypвата мръсна, но още ме стряска насън. Обичам обаче всичко руско и турско. Слава на моя господар г-н Копейкин и на неговия господар г-н Доган. Най-много искам да ме допуснат да се храня от куфарчето на другаря Путин!
ха,ха,ха

2023.04.25 | 13:35

13
Долното пак си чел книжки за обратни педерасти! Всичко в главата ти е буламач!
Пхахаха

2023.04.25 | 13:31

10
Борис Рожин не е "военен експерт", а тлъста полуобразована свиня от пропагандния отдел на ФСБ. А ВСУ си върна плацдарм на левия бряг на Днепър още преди седмица и го укрепва и разширява оттогава.
Емѝ...

2023.04.25 | 13:32

11
Рашистката педерация няма собствено ядрено оръжие, това, с което разполага са остатъци от ядрения арсенал на СССР, държава, с която педерацията няма нищо общо.
Ха, ха, ха

2023.04.25 | 13:42

17
Този в първия отговор №15 съм аз, форумният русораст, държанката на другарката митрофановна. Вечер духам за пари на всички педали, а през деня драскам тук и си отговарям сам. Подписвам се ту като "Ха, ха, ха", ту като Болгара, ту като "еми педераса", ту като други. Мразя България и целия свят, защото мама много се гнусеше от педерастките ми наклонности и ме биеше силно от малък. Заклах я на 14, кypвата мръсна, но още ме стряска насън. Обичам обаче всичко руско и турско. Слава на моя господар г-н Копейкин и на неговия господар г-н Доган.
Еми...

2023.04.25 | 13:37

15
Вибратора е във гъза ми! Едва сега започвам да пиша. Възбуден съм анално!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.04.25 | 13:29

9
Руските фашисти досега да бяха изринати от лицето на земята, но имат ядрени оръжия, за това трябва да се мисли друг начин да бъдат изчегъртани от лицето на земята! СЛАВА УКРАИНИ! ✌️
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.04.25 | 13:40

16
Пореден ден в Украйна, пореден ден цивилните в Украйна са мишена на руските фашисти! И пореден ден Украйна показа и ДОКАЗВА, че Украйна не стреля по цивилни, това го правят руските фашисти! СЛАВА УКРАИНИ! ✌️
русия е кенеф

2023.04.25 | 13:37

14
а пияният пинчер не спира да лае

2023.04.25 | 13:27

7
Ръководителят на украинското разузнаване Кирил Буданов направи провокативно изявление: "Киев и Москва се доближават до споразумение за размяна на пленници във формат "всички за всички".Точният брой на военнопленниците от всяка страна не е обявен,но при руснаците има военнопрестъпници в плен,включително Азов и общият брой е по-голям.Ако обменът се осъществи и не е предшестван от обяснение от МО на Рф, тогава може да бъде нанесен мощен когнитивен удар на обществото по отношение на СВO.

2023.04.25 | 13:33

12
Разбира се, че обменът ще се осъществи. А "при руснаците има военнопрестъпници" е смешка някаква - всички руснаци СА военнопрестъпници.

Добави коментар

Водещи новини