Песков потвърди, че синът му е участвал в руската офанзива в Украйна

  • 24 април 2023 14:35

  • 415
  • 5
Песков потвърди, че синът му е участвал в руската офанзива в Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди днес, че неговият син Николай е участвал в офанзивата в Украйна. Това е станало няколко месеца, след като Николай Песков бе обвинен, че се е опитал да се измъкне от възможността да бъде пратен на фронта, предаде Франс прес.

"Той взе това решение, той е възрастен човек. Да, действително той участва в специалната военна операция в Украйна", каза Песков, но отказа да предостави повече подробности по въпроса.

В събота ръководителят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че 33-годишният Николай Песков е служил храбро и героично в Източна Украйна в продължение на шест месеца. Пригожин поясни, че Песков-младши е бил там под друга самоличност, присъствието му е било пазено в тайна и той е обслужвал реактивна система за залпов огън "Ураган" на силите на "Вагнер".

"Разбира се за руския народ това е една необичайна ситуация, защото всички са свикнали децата на елита да бъдат укривани от родителите им", коментира Пригожин.

След изявленията на Пригожин тогава в. "Комсомолская правда" публикува интервю с Николай Песков, в което той казва, че е избрал да се бие, за да изпълни дълга си и, че е получил медал за военните си подвизи.

Евгений Пригожин: Синът на Песков воюва в Украйна редом с бойците от "Вагнер“

Преди шест месеца Николай Песков бе обвинен, че се е опитал да се измъкне от повиквателна в армията по време на устроена му телефонна клопка. В края на септември, когато Русия обяви частична военна мобилизация, блогър, подкрепящ намиращия се в затвора руски опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) се обади на Песков-младши и се представи за служител на руската армия, набиращ нови попълнения.

Тогава Песков-младши припомни на кого е син и изтъкна, че не би било много коректно той да бъде в армията. После синът на Песков уточни, че той лично нямал проблеми да брани родината си, но първо искал да види какво би могло да се направи по неговия конкретен случай. Разговорът тогава бе излъчен директно в ефира от блогъра и злепостави сина на Дмитрий Песков.

Росица Валентинова
415 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Емѝ...

2023.04.24 | 16:52

5
То е смешно вече - дори в проправителствени телеграм канали (ВЧК-ОГПУ) намериха данни за няколко нарушения с колата на джендърчето, по времето по което уж е бил "на фронта", а интервю на гъзоблизеца соловьов уж с него се оказа интервю със съвсем друг младеж, публикувано през януари и после показано втори път, уж с песков. Нула медийна компетентност от "говорителя" на путлер.

2023.04.24 | 15:12

3
Че е зачислен във Вагнер, несъмнено, но че е участвал в бойни действия, много се съмнявам.Това момче от първия му брак беше доста арогантно, когато го интервюираха по телефона при мобилизацията.Има го в Нета.
..........

2023.04.24 | 15:22

4
Всезнайковци
Кочо

2023.04.24 | 15:02

2
Малко по назад ,дето не е напечено. Знаем ги тия .

2023.04.24 | 14:59

1
Дано е убит или го убият.

Добави коментар

Водещи новини