Нови обвинения може да бъдат повдигнати на Навални

  • 18 април 2023 17:13

  • 787
  • 6
Нови обвинения може да бъдат повдигнати на Навални
© туитър
Слушай новината Слушай новината

Водещият руски опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) е изправен пред перспективата да му бъдат повдигнати нови наказателни обвинения, след като на практика е бил принуден да наруши правилата на наказателната колония с максимална сигурност, където е държан. Това заяви един от адвокатите на критика на Кремъл, съобщава "Ройтерс".

Вадим Кобзев написа в Туитър, че вчера миришещ затворник с лоша хигиена е бил настанен в килията на Навални като "провокация", докато той е изпълнявал затворнически труд, и Навални не е имал друг избор при завръщането си, освен да го извлече навън.

Тогава е бил предупреден, че ще бъде обвинен във възпрепятстване на затворническите власти, за което може да получи максимална присъда от пет години лишаване от свобода.

Навални вече излежава 11,5 години в наказателната колония IK-6, на около 240 км източно от Москва, по обвинения в измама и неуважение към съда, които според него са били скалъпени, за да го принудят да прекрати критиките си срещу режима.

Христо Грозев: Готвят сбиване на Навални със съкилийник

Миналия четвъртък неговата говорителка заяви, че той изпитва силна болка в стомаха и се опасява, че му е дадена отрова.

Два дни по-рано той съобщи в Туитър, че е бил върнат в изолация и принуден да търпи "адски" условия.

Кобзев посочи, че това е 13-ият престой на Навални в наказателна килия от началото на ареста му през 2021 г. след завръщането му от Германия, където той се възстановяваше след отравяне в Русия с нервнопаралитичен токсин от съветско време, според западни експерти. Кремъл отрече да има връзка със случая.

Навални страда от неизвестно заболяване и може би е бил отровен

Навални придоби известност, след като привлече вниманието към богатството на висши руски служители в поредица от широко гледани видеоклипове.

За известно време той успя да канализира общественото недоволство срещу Владимир Путин - неоспорим лидер на Русия през последните 23 години.

Неговата Фондация за борба с корупцията обаче е обявена за незаконна като "екстремистка", другите нейни лидери са в изгнание, а всяко значимо публично политическо несъгласие бива потиснато от Кремъл.

Последвайте канала на

Калина Христова
787 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.04.18 | 17:19

1
СИГУРНО НАВАЛНИ ИМ Е ВИНОВЕН ЗА ВОЕННИТЕ ИМ НЕУСПЕХИ?
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2023.04.19 | 05:39

6
И МОСКОВИЯ НЯМА ДА Е ПО РАЗЛИЧНА

2023.04.18 | 23:11

5
Виж колко красиво е в Бахмут! Скоро ще е така в цяла Усрайна!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.04.18 | 22:28

4
Помните ли как тракаха по клавиатурите като зомбирани, че "всичко е по план"? Нашествениците до Киев - "всичко е по план". Не могат да си зареждат танковете с нафта - "всичко е по план". Принудиха ги да отстъпят от Киев, после от Харков и от Херсон - "всичко е по план". Одеса щяха да превземат - подвиха опашки, ама пак било "по план". Флагманът на черноморския им флот беше вкаран в "специална подводна операция" - пак било "по план". Някакъв Кадиров имаше, дето с ислямистките си главорези щеше да превзема Украйна "по план" - украинските храбреци така го прогониха, че сега не смее да шукне ни с план, ни без план. Но от лятото насам на клавиатурите им дръпнаха шалтера и изтриха израза "по план". Защото план няма и никога не е имало. Има башибозук на нивото на Третия свят, на когото героичният народ на Украйна показа как се защитава Дом и Отечество. И така ще бъде до окончателното освобождение на окупираните от руските агресори територии на суверенна Украйна. Ето това е единственият план. СЛАВА УКРАИНИ! ДОЛУ РУСКИТЕ ФАШИСТИ! ✌️

2023.04.18 | 17:58

3
Които откраднеш 11 милиона от френска козметична компания нормално е да лежиш в затвора
Емѝ...

2023.04.18 | 17:44

2
Нелсън Манделата на рашистката педерация.

Добави коментар

Водещи новини