Русия планира реформа на противовъздушните си сили, за да засили отбраната край Финландия

  • 10 април 2023 14:21

  • 428
  • 3
Русия планира реформа на противовъздушните си сили, за да засили отбраната край Финландия
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Русия планира да реформира силите си за противовъздушна отбрана (ПВО) след натрупания нов опит във войната в Украйна. Москва ще укрепи въздушната си отбрана също в отговор на присъединяването на Финландия към НАТО. Това предаде Ройтерс, като се позова на публикувано днес в руския в. "Червена звезда" интервю с генерал-лейтенант Андрей Дьомин, заместник-командващ космическите сили на Русия.

По думите му руските сили за противовъздушна отбрана са се сблъскали с редица предизвикателства при украинските удари.

Според генерал Дьомин Русия е добавила повече от 50 мобилни радарни станции, а самолети за ранно предупреждение и контрол "Бериев А-50" патрулират денонощно. Укрепени са били също ракетните и противовъздушните установки в близките до Украйна райони.

В украинските райони под руски контрол са били създадени подразделения за ПВО за защита на ключови обекти, каза Дьомин и добави, че Русия е увеличила производството на противодесантни оръжейни системи.

Реформите "несъмнено са планирани и ще бъдат осъществени", каза Дьомин.

Русия обещала бонуси за разрушен танк на НАТО в Украйна?

"Целта на предстоящите промени е развитието на въоръжените сили, насочено към подобряване на системата за противовъздушна отбрана на Руската федерация", посочи той.

Дьомин каза, че Русия ще засили също отбраната си, след като Финландия, която има обща граница с Русия от 1300 километра, се присъедини към НАТО.

"В тези условия силите за противовъздушна отбрана работят по въпроса за защитата на държавната граница в северозападната част на страната в съответствие с повишеното ниво на заплаха", каза Дьомин.

Росица Валентинова
428 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ukraina55

2023.04.10 | 15:53

2
Със присъединяването на Финландия към НАТО,ни сме стигнали до портите на русия и ако се опитат руснаците да на нападнат ще заличиме Русия завинаги от картата на света.Не на карайте руснаци да потропаме на вратата ви която ще бъде разрошена и ще влезнем във Русия ха ха ха.НАТО е пред портите на руснаците които ще паднат ако на предизвикате.
духай го сополив

2023.04.10 | 16:04

3
педерас недъгав
Ха, ха, ха

2023.04.10 | 14:55

1
"а самолети за ранно предупреждение и контрол "Бериев А-50" патрулират денонощно" - имаше само един А-50, дето "патрулираше денонощно" в край Минск, ама сега е спешно на ремонт в Таганрог. Останалите "патрулират денонощно" само над територията на бившата рсфср, да не ги сполети некой дрон по радара.

Добави коментар

Водещи новини