Русия протестира срещу изказване на канадски дипломат за убийството на Татарски

  • 08 април 2023 12:49

  • 817
  • 6
Русия протестира срещу изказване на канадски дипломат за убийството на Татарски
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Москва официално изрази своето несъгласие пред Отава, след като постоянният представител на Канада в ООН описа убит руски блогър като "язвителен пропагандатор" и подстрекател към омраза, съобщи Ройтерс, като цитира руското министерство на външните работи.

Постоянният представител на Канада в ООН Боб Рей направи това изказване, след като Владлен Татарски - поддръжник на руската военна кампания в Украйна, беше убит при бомбен взрив в Санкт Петербург миналата неделя.

В изявление руското външно министерство заяви, че е привикало високопоставен канадски дипломат, за да протестира остро срещу коментарите на Рей, които определи като "поредната проява на русофобия, подклаждана от Канада".

Либералното правителство на министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо е един от най-гласовитите поддръжници на Украйна, отбелязва Ройтерс.

Рей отправи своя коментар, след като руската мисия в ООН се оплака, че западните медии и международни организации не са реагирали на убийството на Владлен Татарски, когато определи като журналист.

"Той не беше "журналист". Той беше язвителен пропагандист, разпространител на омраза и дезинформация с криминално досие. Руските журналисти са или в изгнание, или в затвора", написа тогава Рей в "Туитър".

Руските следователи повдигнаха обвинение на Даря Трепова, 26-годишна жителка на Санкт Петербург, за тероризъм във връзка с убийството на Татарски, припомня Ройтерс. Руското министерство на здравеопазването отбеляза, че при взрива са пострадали още 42 души.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
817 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ПАТРИОТ

2024.02.08 | 12:09

6
Чети, народе! Чети и научавай истинските новини, не фалшивите новини, тиражирани от американските ЦРУ медии в окупирана България, като БНТ, On Air, Nova ЦРУ-TV, bTV, dir.bg, dnes.bg, НОВИНИ БГ., capital.bg, „24 часа“, „Уикенд“ или „Труд“. От 01.01.2024г. БРИКС(Русия, Бразилия, Китай, Индия и Република Южна Африка) има вече 5 нови членове. Новите членове са: Египет, Иран, Саудитска Арабия, Етиопия и Обединените арабски емирства(ОАЕ). С това държавите-членки на БРИКС(BRICS) ca вече 10. Има и още 14 държави подали документи за членство: 1. Алжир(кандидатура от 2022г.) 2. Бахрейн(кандидатира от 2022г.) 3. Бангладеш(кандидатура от 2023г.) 4. Боливия(кандидатура от 2023г.) 5. Беларус(кандидатура от 2023г.) 6. Венецуела(кандидатура от 2023г.) 7. Виетнам(кандидатура от 2023г.) 8. Куба(кандидатура от 2023г.) 9. Казахстан(кандидатура от 2023г.) 10. Кувейт(кандидатура от 2023г.) 11. Пакистан(кандидатура от 2023г.) 12. Палестина(кандидатура от 2023г.) 13. Сенегал(кандидатура от 2023г.) 14. Тайланд(кандидатура от 2022г.) До края на тази година молба за членство ще подаде и Турция. 3/4 от света иска да е с Русия и Китай. Хората по целия свят се пробуждат и искат да живеят свободни и независими от никого. Не искат войни и колониален окупаторски гнет – искат да живеят в мир и разбирателство помежду си. Не искат някой да идва в дома им и да им казва как да живеят, как и с кого да търгуват, каква традиция, историческа памет и история да тачат и съхраняват за идните поколения. Никой вече не иска да страда под смрадливия американски фашистки окупаторски ботуш! Никой не иска и европейските колонизатори, пудели и марионетки на САЩ! Светът вече не е същия и никога вече няма да бъде същия, както преди! Време е вече световния хегемон САЩ да ходи там, където отдавна му е мястото – на бунището на историята!
Ukraina55

2023.04.10 | 09:23

5
Браво на Канада,правилно каза че руските буклуци нямат място във света и трябва да бъдат унищожени ха ха ха.За Русия само смърт и никаква милост.Със един руски татар по малко, отиде боклука да гори във АДА при другите руснаци никои не плаче за този буклук мръсен ха ха ха.

2023.04.08 | 13:21

1
Лайното е лежало 12 години за обир на банка. Това са им блогерите-журналисти. Извинете - мъртвите блогери-журналисти на ватниците.
Присяга за съветски войници

2023.04.09 | 08:11

4
От 1991-година цяла територия на бивш СССР е територия за предатели и терористи.
маке

2023.04.08 | 13:36

2
Дай боже скоро най милото ти да му отиде на гости
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.04.08 | 14:38

3
Помните ли как тракаха по клавиатурите като зомбирани, че "всичко е по план"? Нашествениците до Киев - "всичко е по план". Не могат да си зареждат танковете с нафта - "всичко е по план". Принудиха ги да отстъпят от Киев, после от Харков и от Херсон - "всичко е по план". Одеса щяха да превземат - подвиха опашки, ама пак било "по план". Флагманът на черноморския им флот беше вкаран в "специална подводна операция" - пак било "по план". Някакъв Кадиров имаше, дето с ислямистките си главорези щеше да превзема Украйна "по план" - украинските храбреци така го прогониха, че сега не смее да шукне ни с план, ни без план. Но от лятото насам на клавиатурите им дръпнаха шалтера и изтриха израза "по план". Защото план няма и никога не е имало. Има башибозук на нивото на Третия свят, на когото героичният народ на Украйна показа как се защитава Дом и Отечество. И така ще бъде до окончателното освобождение на окупираните от руските агресори територии на суверенна Украйна. Ето това е единственият план.

Добави коментар

Водещи новини