Мобилизирани руснаци се оплакаха на Владимир Путин

  • 28 март 2023 15:30

  • 2313
  • 7
Мобилизирани руснаци се оплакаха на Владимир Путин
© Getty (архив)

"Военни от отряда "Щорм" в състава Осма армия на руските въоръжени сили, разположена в източната украинска Донецка област, записаха обръщение към президента на Русия и върховния главнокомандващ Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975", предаде базираното в Нидерландия издание The Moscow Times.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13301

"Войниците и офицерите се оплакаха на държавния глава, че зад тях са били разположени заградителни отряди. Ние се бихме с украинците с насочени към тиловете и гърбовете ни дула. "Ако отстъпите, стреляме на месо", това чувахме отзад", каза един от тях.

Също така военните заявиха, че нямат никакви документи. "Паспортите (основен документ за самоличност в Русия) ни ги прибраха във военните окръжия. Но не дадоха военни книжки. На хартия се водим учебна рота, дислоцирана в Калининград (на около 1400 километра от украинския град Донецк)", добави войник.

От "Щорм" също обвиниха командването на Осма армия в некомпетентност. "Дават се заповеди да тръгнем напред. Няма нито разузнаване, нито артилерийска или авиационна подготовка и ние даваме множество жертви", разказа боец. Той също посочи, че за две седмици "Щорм" е дал 22 жертви. "Ранените за 14-те дни битки бяха 304-ма", допълни мъжът.

"Това, което съобщават руските медии за някакъв напредък край с. Водяное, където сме ние, е пълна лъжа. Украинците са много добре информирани, имат по-ефикасни оръжия и са по-добре екипирани", разказа още боецът.

От "Щорм също заявиха, че не получават адекватна медицинска помощ. "Ранените се приемат в болница, но ако не платят, веднага ги заплашват с пращане на първа линия. Таксата за лечение е 20 000 рубли (около 470 лева)", разказа войник.

Мистериозна смърт на високопоставен руски командир

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2313 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!!

2023.03.30 | 22:00

7
Абсолютно всичко е пропаганда на американците и украинците!Нали гледах по украинската тв дадоха как са заснети руснаци в настъпление и видях много добре как са екипирани всички до един!!Нямали топли дрехи и кубинки,той Путин гледаше да запази народът на украйна и не ги смаза за два дни,пък свойте ли няма да пази !!!ЕЙЙ ГРАНДИОЗНИ ГЛУПОСТИ СЕ ПИШАТ ПО МЕСИИТЕ!!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.03.29 | 10:41

6
Помните ли как тракаха по клавиатурите като зомбирани, че "всичко е по план"? Нашествениците до Киев - "всичко е по план". Не могат да си зареждат танковете с нафта - "всичко е по план". Принудиха ги да отстъпят от Киев, после от Харков и от Херсон - "всичко е по план". Одеса щяха да превземат - подвиха опашки, ама пак било "по план". Флагманът на черноморския им флот беше вкаран в "специална подводна операция" - пак било "по план". Някакъв Кадиров имаше, дето с ислямистките си главорези щеше да превзема Украйна "по план" - украинските храбреци така го прогониха, че сега не смее да шукне ни с план, ни без план. Но от лятото насам на клавиатурите им дръпнаха шалтера и изтриха израза "по план". Защото план няма и никога не е имало. Има башибозук на нивото на Третия свят, на когото героичният народ на Украйна показа как се защитава Дом и Отечество. И така ще бъде до окончателното освобождение на окупираните от руските агресори територии на суверенна Украйна. Ето това е единственият план.
Ukraina55

2023.03.29 | 09:58

5
Има решение за вас,предаитесе на украинците и хвърлете оръжията си и ще получите украинско лечение безплатно и ще бъдете настанени във военен украински лагер,където ще имате лечение,храна,вода и ще сте на топло и няма да лежите във калта,само трябва руски воиници да хвърлите оръжието и да се предадете на украинците и ваша защитна линия да падне и мъкитеви ще свършат и ще получите лечение и храна.Простое руснаци хвърляте оръжие и се предавате на украинците.Така няма да бъдете растлерани от своите си хора и щесте живи.
Конституция на Русия не работи!

2023.03.29 | 07:42

4
Отпърво необходимо е да се изготвят изменения в законодателството, забраняващи всякаква дейност на банкери и олигарци на територията на нашата-вашата страна-Русия нарушаващи Конституция на Русия, и да се въведе отговорност за нарушаване на Конституция на Русия!
Хохохохохохох :))))))))))

2023.03.29 | 04:34

2
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...
инвалид с инвалидна карта

2023.03.29 | 07:18

3
обаче украински карти работи, а руски не.
:--

2023.03.28 | 21:22

1
По ще имат полза да се оплачат на "Арменския поп" !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини