Лукашенко ще отправи обръщение към беларуския народ и парламент на 31 март

  • 28 март 2023 15:20

  • 429
  • 4
Лукашенко ще отправи обръщение към беларуския народ и парламент на 31 март
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Беларуският президент Александър Лукашенко ще отправи на 31 март ежегодното си обръщение към народа и парламента на Беларус, в което ще стане дума за стратегията за развитие на страната в непосредствена перспектива. Това съобщи днес пред журналисти началникът на канцеларията на президента Игор Сергеенко, предаде агенция БелТА, цитирана от БТА.

"Очаква ни още едно знаково, фундаментално събитие - ежегодното обръщение на президента към беларуския народ и парламент. То ще се състои буквално тази седмица - на 31 март, този петък", каза Сергеенко и добави: "Бих искал още веднъж да отбележа, че това събитие е знаково и фундаментално".

По думите на Сергеенко, президентът в своето обръщение ще набележи "стратегията за развитието на Беларус в непосредствена перспектива в условията на динамично променяща се геополитическа среда". Той отбеляза, че това ще стане отговор на въпросите, които вълнуват беларусите.

Лукашенко подписа указ за свикване на 250 офицери от запаса на военна служба

Сергеенко посочи, че събитието ще се състои в традиционния си за последните години формат - в тържествена обстановка в Двореца на републиката. В него ще вземат участие депутатите на Камарата на представителите, членовете на Съвета на републиката, министри, официални лица, представители на бизнеса и гражданското общество.

"Разбираме, че това обръщение е преди всичко обръщение към беларуския народ, но, естествено, аудиторията ще бъде много по-широка", каза Сергеенко.

Константин Тодоров
429 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.03.28 | 15:48

2
ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ СЪС ТЕЗИ ИЗРОДИ ПРЕСТЪПНИЦИ КОЙТО ГОЕ ПУСНАЛ ТОВ ДАГО ЧЕТЕМ ДА МУ ИБ.м МАЙКАТА РУСОФИЛСКА

2023.03.28 | 15:52

4
НЕ ЧЕТИ , ТРЕТОПОЛОВ ДЖЕНДЪР. НИКОЙ НЕ ТЕ КАРА. СМУЧИ СИ ВИБРАТОРА И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ СЪС ПСИХИЧНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ.
Ukraina55

2023.03.28 | 15:37

1
Лукашенко наи накрая ще си признае че е педерас и гейшата на Путин които го шиба здраво отзад и го гали по топките ха ха ха.Несе хаби Лукашенко,ние знайме че си помияра на Путин които те шиба здраво отзад ха ха ха.
Емѝ...

2023.03.28 | 15:50

3
Знаете , а и не крия че съм хомосексуалист и лгбт активист. Затова който се гаври със моето заболяване ще пострада жестоко. Зад мен са американското правителство и Българския Хелзинки Комитет. Предупредени сте.

Добави коментар

Водещи новини