Украински генерал: Задържането на контрола върху Бахмут е необходимост

  • 27 март 2023 13:53

  • 1409
  • 7
Украински генерал: Задържането на контрола върху Бахмут е необходимост
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Командващият сухопътните войски на Украйна днес заяви, че войските му продължават да отблъскват мощни руски атаки срещу град Бахмут и че защитата му е "военна необходимост", съобщи Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13368

Украински военни заявиха, че генерал-полковник Олександър Сирски е действал по време на посещението си на източната фронтова линия, за да реши "проблемни въпроси, които пречат на ефективното изпълнение на бойните задачи" и е взел "оперативни решения, насочени към укрепване на способностите ни за възпиране и нанасяне на щети на противника".

Няма подробности и не се посочва кога е било посещението, но коментарите на Сирски са сигнал за намерението на Украйна да продължи да се сражава в Бахмут въпреки големия брой жертви там.

"Най-интензивната фаза на битката за Бахмут продължава. Ситуацията постоянно е трудна. Противникът страда от значителни загуби на човешки ресурси, оръжия и военно оборудване, но продължава да води настъпателни действия", каза той.

Лоши новини за Москва: Руското настъпление в района на Бахмут започва да затъва

Като похвали устойчивостта на украинските сили в "изключително трудни условия", генералът посочи: "Защитата на Бахмут се дължи на военната необходимост. Преценяваме всички възможни варианти за развитие на събитията и ще реагираме адекватно на настоящата ситуация".

Президентът Володимир Зеленски също посети района на Бахмут миналата седмица и връчи медали на военнослужещите в знак на морална подкрепа в момент, когато Украйна се подготвя за евентуална контраофанзива след 13 месеца война, припомня Ройтерс.

Главнокомандващият украинските сили генерал Валерий Залужний заяви в събота, че ситуацията около Бахмут се "стабилизира". 

Москва смята превземането на града за жизненоважно за завършването на превземането на индустриалния регион Донбас в Източна Украйна, което е една от основните ѝ военни цели, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1409 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Ukraina55

2023.03.28 | 09:14

7
Защо руското знаме не се ве над Бахмут а украинското знаме се ве над Бахмут,ти като украинската съпротива размазва Русия и Путин във бункера се крие и на миризлив капут се страхува.Украинското знаме над Бахмут се ве а руското знаме във калта се мачка.
Ukraina55

2023.03.28 | 09:14

6
Защо руското знаме не се ве над Бахмут а украинското знаме се ве над Бахмут,ти като украинската съпротива размазва Русия и Путин във бункера се крие и на миризлив капут се страхува.Украинското знаме над Бахмут се ве а руското знаме във култа се мачка.
Z Z Z Z Z

2023.03.27 | 15:26

2
И как го задържаш? 1 година ви пребиват някакви затворници и вече 80% от Бахмут е техен. Затворници, бе, некъдърнико, затворници ви е еб.ават мам.ата на цялото НАТО, наемници и убиха 50 000 ваши там и още 25 000 в Соледар. Смешници сте пълни хаха. Ами Авдиевка? И там същия у.й от затворниците хаха

2023.03.27 | 18:50

5
Да умреш ти, но първо да гледаш как умират децата ти. Дано ти дадат да им ядеш месото!
:--

2023.03.27 | 17:12

4
ДО 2 По ЗДРАВ за ZZZZZомбирания олигофрен и всички лизачи на осрания задник на ПУТЛЕР !!! ........... Ах ти Бахмут, проклет Бахмут? Не бяхме яли тъй лабут. А кремълския лилипут, е вече спукан стар капут. „Вторая в мире“ уж войската, а нямаме една армада. Солдата дрипав спи в гората Кадир сношава се с козата. В атака Вагнер ако спира, чука го там екзекутира. А чукча от страх умира и тича пръв да дезертира. И ГРУЗА 200 пак лети и крематориум тела гори. На тьотката с един кожух Платиха за сина и кух. Тук БТР взривен от мина, там руски танк-смачкана ламарина От нейде стреля карабина, да викнем, Слава Украина!
Ukraina55

2023.03.27 | 15:21

1
Година и половина,руснаците мрат със пръснати мозъци по земята и немогат да завземат Бахмут,защото украинската съпротива оказва голямо унищожение на руските буклуци ха ха ха.Русия никога няма да поеме контрол над Бахмут защото украинците са непобедими хищтници и размазват жалките руски слаби говедата.Бахмут е украински и такъв ще си остане ха ха ха.
Емѝ...

2023.03.27 | 16:26

3
Здравейте, аз съм 55 годишен безработен хомосексуалист. Страдам от лека форма на шизофрения и затова не мога да работя. Моля който , може да ми помогне със парични средства, ще ви бъда много благодарен. Мога и да ви духам за тях, защото нямам морални проблеми.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини