Кремъл съжалява за желанието на Финландия и Швеция да членуват в НАТО

  • 16 март 2023 14:08

  • 466
  • 4
Кремъл съжалява за желанието на Финландия и Швеция да членуват в НАТО
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Русия никога не е представлявала заплаха за кандидатиралите се за членство в НАТО Финландия и Швеция, които на свой ред никога не са били настроени срещу Руската федерация, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„Ние нееднократно сме изразявали съжаление във връзка с ориентацията на Швеция и Финландия за членство в Алианса. Много пъти сме повтаряли, че Русия по никакъв начин не представлява заплаха за тези страни, тъй като нямаме никакви спорове с тях и те никога не са твърдели, че са антируски настроени. Те не представляват заплаха за нас и съответно за тях няма никаква опасност, произлизаща от наша страна. Поради това може само да съжаляваме“, заяви Песков в отговор на въпрос как ще реагира Кремъл на анонсираната подкрепа на Турция за присъединяването на Финландия към НАТО.  

Той отбеляза, че Турция е членка на Алианса и с оглед на това "си има своя собствена линия и своите вътрешнонатовски проблеми".

Финландският президент Саули Нинистьо вчера написа в Туитър, че утре ще се срещне с турския си колега Реджеп Ердоган, който ще обяви, че одобрява финландската кандидатура за членство в НАТО. 

Ердоган: Турция ще изпълни обещанието си към Финландия

Малко по-рано Ердоган сподели пред журналисти, че Анкара може в най-скоро време да даде зелена светлина на присъединяването на Финландия към Алианса, информира БТА.

Владимир Василев
466 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.03.16 | 15:10

4
Финландия е била част от руската империя. Путлер си напарави устата за исторически принадлежащите им територии.
Гражданин на СССР

2023.03.16 | 14:53

3
Върните съветска социалистическа справедливост!
Инвалид с инвалидна карта

2023.03.16 | 14:52

2
Эй! Мръсни педераси ! Включвате карта ми !
Ukraina55

2023.03.16 | 14:46

1
Ако не претстъвлявахте заплаха за държавите които искат да влезнат във НАТО нямаше да нападнете Украйна която иска да влезне във НАТО и затова я нападнахте скапани руски свине които незачитате свободата на другите държави и ги нападате които искат да се присъединят към ЕС.Съжалявте ама друкпат мръсни руски убици.

Добави коментар

Водещи новини