Прехванатият от Русия американски дрон може и да не бъде изваден от Черно море

  • 15 март 2023 17:16

  • 1076
  • 6
Прехванатият от Русия американски дрон може и да не бъде изваден от Черно море
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Разузнавателният дрон на въоръжените сили на САЩ, който се разби в Черно море, може никога да не бъде изваден от водата, заяви говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби, цитиран от БТА.

Дронът се разби, след като беше прехванат от руски изтребители и след това вече обтегнатите отношения между Вашингтон и Москва допълнително се влошиха.

"Той все още не е изваден", заяви Кърби в интервю за Си Ен Ен. "И не съм сигурен, че ще можем да го извадим. Там, където той е паднал в Черно море – водата е много, много дълбока. Така че все още преценяваме дали може да има какъвто и да било опит за неговото изваждане. Може и да няма", добави той.

САЩ ще публикуват кадри от сблъсъка над Черно море

Американските власти са взели мерки да ограничат възможностите на руснаците да извлекат полезна информация от дрона, ако те го извадят, заяви Кърби.

"Обаче той все пак е наша собственост", добави Кърби и увери, че американските власти ще продължат да проучват възможностите за изваждане на дрона.

Инцидентът над международни води вчера беше напомняне за риска от директна конфронтация между САЩ и Русия заради Украйна. Москва нахлу в съседната страна преди повече от година и оттогава западните съюзници подкрепят Киев с разузнавателни данни и оръжия.

Междувременно секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев заяви, че Русия ще се опита да извади останките на дрона.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1076 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.03.15 | 18:40

3
В Черно Море няма чак такива много много дълбоки води и руснаците най-вероятно вече са го извадили и разпарчетосали на съставните му части.Американският провал е пълен и с тази лъжа искат да скрият срама и излагацията си!

2023.03.15 | 20:15

6
бай ганя географа... смета, че черно море е дълбоко колкото плажа в приморско...

2023.03.15 | 19:47

5
в съответствие с международното право, дрона е безстопанствено имущество, щом няма екипаж

2023.03.15 | 19:10

4
Руснаците му духнаха под опашката на тоя дрон, той се преметна и взе, че удави. Жалка история.

2023.03.15 | 18:21

2
ama razbira se tce niama da bade izvaden kato go izvadiat shte lasne porednata kravarska laja za rusia
Емѝ...

2023.03.15 | 17:42

1
Голям майтап ще е рашките като удавят две подводници с екипажите и не успеят да го вдигнат. Знаем колко са добри във великата държава още откак американците извадиха потъналата К-129 под носа им през 1974-та.

Добави коментар

Водещи новини