Лукашенко предложи на Китай по-интензивни отношения с Беларус

  • 01 март 2023 10:06

  • 488
  • 1
Лукашенко предложи на Китай по-интензивни отношения с Беларус
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Беларуският президент Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в предложи на Китай по-интензивни отношения с Беларус, като отбеляза, че Минск има много изгодни предложения в тази насока, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Имаме много предложения и много планове, които ще бъдат изгодни както за Беларус, така и за Китай. Нека заедно да направим отношенията си по-интензивни", заяви Лукашенко на китайския премиер Ли Къцян, предаде беларуската новинарска агенция БелТА.

"Никога не сме си поставяли за задача да дружим или да работим против някого. Всичко, което правим, е в интерес на народите ни. Така ще бъде и занапред", изтъкна Лукашенко.

По думите на беларуския лидер търговският обмен между Беларус и Китай постоянно расте и между двете страни няма теми, които да не се обсъждат. Лукашенко благодари на Китай за помощта и подкрепата, които оказва на Беларус.

Лукашенко е на посещение в Китай

"Преди много години, когато пристигнах в Китай, ви помолих да споделите с нас опита си за сътрудничество по всички направления в свободните икономически зони. Оттогава насетне ние постигнахме много", отбеляза беларуският президент.

Лукашенко пристигна вчера на официално посещение в Китай, което ще продължи до утре. 

Константин Тодоров
488 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
русия е кенеф

2023.03.01 | 15:24

1
рузките свине могат да лапат диктаторски чурки. Бррррт арееее у кочината рашисти миризливи!

Добави коментар

Водещи новини