Олимпийският шампион Роман Костомаров губи зрението си

  • 22 февруари 2023 16:08

  • 2608
  • 0
Олимпийският шампион Роман Костомаров губи зрението си
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Олимпийският шампион Роман Костомаров вероятно ще загуби почти изцяло зрението си, а лекарите подозират и увреждания на мозъка.

Драмата с руския шампион от фигурното пързаляне Роман Костомаров продължава, а новините около него - макар и донякъде непотвърдени, разнопосочни и неофициални, са притеснителни.

Състоянието на Роман Костомаров е критично, получил е усложнения след ампутацията

Той е получил инсулт, а като следствие от това - инфекция на кръвта, проблем с кръвоносните съдове и частична загуба на зрението. Други информации твърдят, че зрението му е напълно изгубено, а е засегнат и мозъкът с трайни увреждания.

Припомняме, че олимпийският шампион от 2006-а бе приет в болница на 10 януари с първоначална диагноза пневмония. Усложненията в състоянието му предизвикаха необходимост да бъде ампутирано стъпалото на левия му крак, за да се спаси неговия живот, а дни по-късно бяха отстранени и пръсти от ръката му.

Смяташе се, че ситуацията се подобрява и Роман бе изваден от реанимация в последните дни. Новините обаче никак не са добри.

Специалист кардиолог обясни, че състоянието на някогашната звезда във фигурното пързаляне е "крайно тежко", ако всичко, което е получено като информация от медията е вярно. 

Вижте повече тук

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2608 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини