Путин ще говори на 21 февруари

  • 10 февруари 2023 14:23

  • 842
  • 5
Путин ще говори на 21 февруари
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През ще осъществи редовното си обръщение си към Федералното събрание на 21 февруари в Гостини Двор, съобщи прессекретарят му Дмитрий Песков.

По-рано тази дата беше посочена като най-вероятна от руските медии, макар че Кремъл запази мълчание по въпроса за датата.

Владимир Путин: Русия не започна военните действия в Украйна, а се опитва да ги прекрати

В петък RBK съобщи, позовавайки се на свои източници, че своеобразно продължение на обръщението може да бъде концерт в Лужники, в който вероятно ще участва и Путин.

Песков заяви, че списъкът на поканените ще бъде изготвен в хода на подготовката за прочитането на обръщението към парламента. "Има традиционни категории поканени. Разбира се, поради спецификата на настоящия момент ще има нови категории", каза той в отговор на въпрос кой може да бъде поканен на събитието освен парламентаристите. Така заобиколно не изключи сред гостите и слушателите да бъдат покани както участници в специалната военна операция, но и представители на руските власти, назначени в администрацията в окупираните от Русия територии на Украйна. След анексирането на четирите области - Запорожие, Херсон, Донецк и Луганск - през септември месец 2022 година Кремъл започна поетапно да ги включва в административните регулации.

Калина Христова
842 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.02.11 | 10:14

5
Любима тема на вГЪZрожденците е как България била "американска колония". Сигурен съм, че Путин много пъти си е мислил - ех защо и другите държави в ЕС не бяха "американски колонии" като Болгария? 30 години Русия източва МИЛИАРДИ И МИЛИАРДИ от "американската колония". Монопола на Лукойл гарантиран от НАП, който е вечно на загуба и ни продава руски петрол на цените на Брент десетилетия. Завишените цени на Газпром - 30 години най-високите цени на газта в ЕС бяха за нас. Загубеният съзнателно арбитраж за реакторите на Белене беше просто комплимент за руските другари. Сега благодарение на "колонизаторите" изплуваха и завишените цени на руското гориво за АЕЦ Козлодуй и корупцията около БСП и Р.Овч. Бойко Борисов построи ударно за Путин и с наши пари един "Турски поток" само за 2 години, но за 12 не успя да завърши конектора с Гърция. пРеZидента Радев мълчаливо отказва изгодно предложение за 1 МИЛИАРД замяна на военна техника само и само за да не прати оръжие на Укрйна ВЪПРЕКИ РЕШЕНИЕ на НС. С голяма доза сигурност може да се очаква, че отговорните другари ще се постараят да загубят и арбитража за спряната руска газ срещу рубли и България ще е единствената страна, която ше плаща за газ, която братушките са ни спряли. Може да дописвате в коментарите - какво, колко и как смуче Русия от "американската колония" през последните 30 години.
гого

2023.02.10 | 16:13

4
слава...слава. слава. .Путин. .славарус3ия..
Ukraina55

2023.02.10 | 15:46

3
Путин на 21 Февруари ще каже че украинците са размазали руските войски и тъи като няма живи руски воиници ще капитолира пред украинците и ще им прави свирки до живот ха ха ха.Като за всяка свирка и изнасилване на Путин ще вика за заличената Русия ме изнасилват украинците.Путин на 21 Февруари ще се гръмне във главата пред целия свят на живо ха ха ха.РФ ще бъде заличена завинаги.
Ukraina55

2023.02.10 | 15:46

2
Путин на 21 Февруари ще каже че украинците са размазани руските войски и тъи като няма живи руски воиници ще капитолира пред украинците и ще им прави свирки до живот ха ха ха.Като за всяка свирка и изнасилване на Путин ще вика за заличената Русия ме изнасилват украинците.Путин на 21 Февруари ще се гръмне във главата пред целия свят на живо ха ха ха.РФ ще бъде заличена завинаги.
Емѝ...

2023.02.10 | 14:34

1
Ще лъже на 21 февруари.

Добави коментар

Водещи новини