Беларус съобщи, че са завършили съвместните учения с военновъздушните сили на Русия

  • 02 февруари 2023 17:17

  • 416
  • 3
Беларус съобщи, че са завършили съвместните учения с военновъздушните сили на Русия
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Министерството на отбраната на Беларус съобщи, че са завършили продължаващите две седмици съвместни учения с военновъздушните сили на Русия, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че тази съвместната военна активност е предизвикала опасенията на Киев и Запада, че Русия може да се готви да въвлече близкия си съюзник Беларус по-нататък в конфликта в Украйна.

Беларус уточни, че по време на военните учения са изпълнени широк диапазон от задачи, които са имали "изключително отбранителен характер", пише БТА.

Русия и Беларус започнаха съвместни военновъздушни учения

Командващият беларуските военновъздушни сили и противовъздушната отбрана полковник Андрей Лукянович каза, че един от отработените по време на военните учения елементи е бил разполагане и пребазиране на малки групи самолети на военната авиация на резервни летища в Беларус и Русия. "Включително и на летища, използвани от гражданската авиация, където кацаха наши (руски - бел. ред.) колеги със самолети Су-34 и нашите самолети Су-30", добави той, цитиран от ТАСС.

Константин Тодоров
416 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.02.03 | 11:47

3
Кризата в Украйна започна, когато рускенефа и Путлерофашистите не приеха волята на украинския народ да ходи по Европейски път и накараха тогавашната марионетка на русия - Янукович да подпише дългогодишен договор с рускенефа за сътрудничество, което напрактика откъсна Украйна от Европейският и път! За това и се получи ''Майдана'' Защото украинците искат да са европейци а не азиатци, като рснаците! Ето за трова и рускенефа откъсна Крим от Украйна и за това се опитва да отцепи Донбас от Украйна! За това се бият сега украинците защото не искат да са част от маркобесието на Путлерофашистите а искат да са ЕВРОПЕЙЦИ! СЛАВА УКРАИНИ!
Анонимен

2023.02.02 | 22:29

2
Най много покрай Русия да изгори и Беларус.
Z Z Z Z Z

2023.02.02 | 18:30

1
Много пърдеж, нулеви резултати.

Добави коментар

Водещи новини