Лавров се закани да отдалечи западните оръжия с голям обсег от руските територии

  • 02 февруари 2023 13:29

  • 1156
  • 7
Лавров се закани да отдалечи западните оръжия с голям обсег от руските територии
©
Слушай новината Слушай новината

Колкото повече оръжия с голям обсег доставя Западът на режима в Киев, толкова по-далеч те ще трябва да бъдат отдалечи от руските територии. Това заяви руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13295

Ако сега се стремим да преместим артилерията на украинските въоръжени сили на разстояние, което няма да представлява заплаха за нашите територии, то колкото повече далекобойни оръжия се доставят на режима в Киев, толкова по-далеч ще трябва да бъдат преместени далеч от териториите, които са част от страната ни, уточни министърът.

Отговаряйки на въпроса за какво развитие на събитията да се готви, Лавров посочи, че Москва изхожда от обективните реалности. На първо място от онези реалности, които са заложени в нашето законодателство, нашата конституция. Четири нови територии - две народни републики, две области - се присъединиха към Руската федерация след референдум. Според мен тук няма въпроси, каза той. По думите му Западът не може да се успокои и като в прословутите приказки затъва все повече и повече в известна субстанция, в блато, според мен това играе важна роля в хода на операцията.

Лавров: Доставките на западно оръжие превръщат Украйна в по-голяма заплаха

Според външния министър ескалацията на конфликта расте като снежна топка. Всичко започна с доставките на някакви каски за украинската армия, после се появи леко стрелково оръжие, сега вече упорито се говори за самолети, допълни Лавров.

Германският канцлер Олаф Шолц се кълне, че това никога няма да се случи, но Шолц е известен и със способността си да променя позицията си доста бързо, поясни първият дипломат на Русия. "Освен това той далеч не е сам там. Той каза, че НАТО никога няма да се бие срещу Русия, а неговият министър на външните работи Аналена Бърбок заяви: ние вече воюваме срещу Русия и всички го правим заедно, посочи Лавров.

Последвайте канала на

Калина Христова
1156 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.02.03 | 11:47

7
Кризата в Украйна започна, когато рускенефа и Путлерофашистите не приеха волята на украинския народ да ходи по Европейски път и накараха тогавашната марионетка на русия - Янукович да подпише дългогодишен договор с рускенефа за сътрудничество, което напрактика откъсна Украйна от Европейският и път! За това и се получи ''Майдана'' Защото украинците искат да са европейци а не азиатци, като рснаците! Ето за трова и рускенефа откъсна Крим от Украйна и за това се опитва да отцепи Донбас от Украйна! За това се бият сега украинците защото не искат да са част от маркобесието на Путлерофашистите а искат да са ЕВРОПЕЙЦИ! СЛАВА УКРАИНИ!

2023.02.02 | 19:03

6
Задника пиян и гол.

2023.02.02 | 15:13

5
Скоро Китай и украйна започват преговори къда да.минава границята по между им.
Анонимен

2023.02.02 | 14:10

4
Русия тласка Украйна с гъз.
Емѝ...

2023.02.02 | 13:48

2
Така е, "руски територии" ще останат само оттатък Урал... Но ако питаме Си дзън-пън и това не е сигурно.
Анонимен

2023.02.02 | 14:08

3
Зад Урал е китайско.

2023.02.02 | 13:48

1
Скапания дядка се заканил

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини