Румъния съобщава за огнище на птичи грип

  • 30 януари 2023 15:03

  • 313
  • 2
Румъния съобщава за огнище на птичи грип
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Румъния съобщи за огнище на високопатогенен птичи грип H5N1 във ферма в центъралната част на страната, съобщи Ройтерс, позовавайки се на Световната организация за здравеопазване на животните (СОЗЖ).

В огнището в град Кодлеа, близо до град Брашов, има 42 154 заразени домашни птици, убивайки 23 472 от тях, съобщи базираната в Париж международна организация, цитирайки информация от румънските здравни власти.

Това е първата поява на заболяването от май миналата година, се казва в доклада.

Най-голямото огнище на птичи грип в Чехия се разраства

Птичият грип е унищожил десетки милиони птици в Европа през последната година. Много от тях бяха заклани, за да се спре разпространението на болестта, предаде БТА. 

Константин Тодоров
313 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.31 | 22:11

2
Кризата в Украйна започна, когато рускенефа и Путлерофашистите не приеха волята на украинския народ да ходи по Европейски път и накараха тогавашната марионетка на русия - Янукович да подпише дългогодишен договор с рускенефа за сътрудничество, което напрактика откъсна Украйна от Европейският и път! За това и се получи ''Майдана'' Защото украинците искат да са европейци а не азиатци, като рснаците! Ето за трова и рускенефа откъсна Крим от Украйна и за това се опитва да отцепи Донбас от Украйна! За това се бият сега украинците защото не искат да са част от маркобесието на Путлерофашистите а искат да са ЕВРОПЕЙЦИ! СЛАВА УКРАИНИ!

2023.01.31 | 08:35

1
Мамалигите да внимават. Не ни трябват повече грипове

Добави коментар

Водещи новини