Руските войски напредват към град Угледар

  • 26 януари 2023 16:19

  • 2149
  • 21
Руските войски напредват към град Угледар
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Магистралата Покровск-Угледар в така наречената Донецката народна република (ДНР) е прекъсната от руските сили. Новината съобщи Игор Кимаковски, съветник на назначения от Москва ръководител на ДНР Денис Пушилин, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13358

"Това, което мога да кажа ясно, е, че магистралата Покровск-Угледар вече е пресечена от нашите сили. А това, което лично чух, е, че има бой с леко стрелково оръжие", каза той в ефира на Първи канал.

По-рано Кимаковски заяви, че руските сили са се окопали в покрайнините на Угледар и продължават да се сражават с украинските въоръжени сили там. Друг съветник на Пушилин заяви, че установяването на контрол над Угледар от страна на руските сили ще позволи да се спрат доставките на боеприпаси за група от украинските въоръжени сили, която обстрелва Донецк.

Украинските войски отблъснаха руски атаки срещу градовете Бахмут и Соледар в Донецка област, съобщи Киев

Според Кимаковски сега главната задача на руските сили е "не да атакуват Угледар фронтално, а да го хванат в клещи, както това беше успешно направено край Соледар и се прави сега край Артьомовск". Той добави, че тази тактика досега е сработила.

Възможно е руските сили да провеждат спорадични и ограничени като участие на жива сила атаки, за да разпръснат и отвлекат вниманието на украинските сили и да създадат условия за започване на решителна настъпателна операция в Луганска област, посочи в своя оценка за ситуацията в Украйна американският мозъчен тръст Институт за изследване на войната. 

През последните няколко дни руските сили възобновиха настъпателните операции, а именно ограничени сухопътни атаки, в два основни сектора на фронта - в централната част на Запорожка област и в западната част на Донецка област. Украински официални лица отбелязват, че тези нападения се извършват от малки щурмови групи от 10 до 15 души и имат за цел да разрушат целостта на украинските отбранителни линии. Размерът и характерът на тези атаки обаче предполагат, че по-скоро става дума за атаки, които целят да отвлекат вниманието и да разстроят украинските сили в отделни райони на фронта, отколкото за съгласувани усилия за подновяване на настъпателните операции, допълват анализаторите от Института за изследване на войната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2149 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.27 | 18:36

21
Кризата в Украйна започна, когато рускенефа и Путлерофашистите не приеха волята на украинския народ да ходи по Европейски път и накараха тогавашната марионетка на русия - Янукович да подпише дългогодишен договор с рускенефа за сътрудничество, което напрактика откъсна Украйна от Европейският и път! За това и се получи ''Майдана'' Защото украинците искат да са европейци а не азиатци, като рснаците! Ето за трова и рускенефа откъсна Крим от Украйна и за това се опитва да отцепи Донбас от Украйна! За това се бият сега украинците защото не искат да са част от маркобесието на Путлерофашистите а искат да са ЕВРОПЕЙЦИ! СЛАВА УКРАИНИ!
Ukraina55

2023.01.27 | 10:20

20
И там ще си останат със пръснати руски мозъци по земята и нищо няма да направят.Руските сили напредвали колкото охлюв,там ще си останат руските слабаци,изкормени пред града със разпиляни руски черва по земята и пак ще бъдат изнасилени руските изчадия ха ха ха.Руските свине ще превземат града,когато метеорит одари земята ха ха ха.Тъпи руски прасета ще си умрете там и града пак няма да е ваш.Само Русия е наи слабата жалка държава във света ха ха ха.Смърт за Русия.

2023.01.26 | 23:44

19
Само Русия е най-силна на света!

2023.01.26 | 23:44

18
Фактът, че рашистите забраняват българския език, премахват български символи и портрети на български исторически личности за пореден път доказва, че РуZия е вековен враг на България!
Символи и класификация на ватниците

2023.01.26 | 23:43

17
V - ватник; интелект - под средното ниво; лоялност към Путин - стандартна. O - орк-ватник; интелект - минимален; лоялност към Путин - висока. Z - зомби-ватник; интелект - липсва; лоялност към Путин - максимална.

2023.01.26 | 23:43

16
Според датското разузнаване Путака е взел решението за нападение над Украйна под влиянието на медикаменти, свързани с хормоналното лечение на рак.

2023.01.26 | 23:42

15
Цяла РуZия трябва да бъде пречистена с огън от путинската проказа!

2023.01.26 | 23:42

14
Северноазиатската бедна кочина никога не е имала "водещи позиции в света в сферите на икономиката и политиката". Големите икономики приеха РуZия в семейството си по милост с надеждата да я приобщят към цивилизования свят. Рашистите обаче си останаха непоправими варвари и постоянна заплаха за цивилизацията.

2023.01.26 | 23:42

13
Според доклад на ISW рашистите около Бахмут и Соледар в момента са в капан. Имаме основание да смятаме, че това е действителната ситуация.

2023.01.26 | 23:39

12
Военният бюджет само на САЩ е 13 пъти по-голям от този на бедната северноазиатска кочина. А в НАТО освен САЩ са и някои от най-силните икономики в света. Който е силен икономически, той е силен и военно. Обратният вариант е невъзможен.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини