Нови руски законови изменения ще задължат хората да уточнят място и час за всяко преминаване на границата с кола

  • 24 януари 2023 12:49

  • 556
  • 3
Нови руски законови изменения ще задължат хората да уточнят място и час за всяко преминаване на границата с кола
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Планирани изменения в закона за транспорта на Русия ще задължат хората да уточняват мястото и часа на всяко преминаване на границата с кола, предадоха световните агенции. С това решение се увеличава възможността Русия да наложи нови ограничения за пътуване.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 9235

„Преминаването на превозни средства през границите на Русия ще се извършва по предварително зададени дата и час в съответствие с процедурата, установена от правителството“, заяви агенцията късно снощи, позовавайки се на проект за изменение на закона, който се очаква да влезе в сила от 1 март.

Кремъл отказа да коментира дали Путин ще се кандидатира отново за президент догодина

Заради руската инвазия в Украйна през февруари много руски граждани избягаха от страната, като броят им се покачи значително, след като през септември правителството обяви военна мобилизация на около 300 000 души. Макар точният брой на избягалите да не е известен, възможно е той да надхвърля стотици хиляди руснаци, според медийни информации и данни от съседни държави.

Измененията в закона за транспорта, свързани с преминаването на границите, са изготвени от комисията по транспорт и развитие на инфраструктурата в Държавната дума (долната камара на парламента на Русия). Не е ясно засега кога ще се обсъждат те в пленарна зала.

Калина Христова
556 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Анонимен

2023.01.24 | 18:28

3
Клетите руснаци не случиха на държава. Хванали са ги за гушите, да умират за Путин.
Ukraina55

2023.01.24 | 14:04

2
Скоро Путин ще си навреш законите във задника, защото ще бъдеш заличен и унищожен Путин и всички руски изчадия ще станат на кайма ха ха ха.Смърт за руските престъпници и терористи на планетата.
масон сатанист

2023.01.24 | 13:06

1
сега виждате ли че няма руски , няма американски интереси . всичко е цирк . к....вида не е свършил просто смениха формата му . идва дигиталния концлагер бавно и нежно . всичките велики играят цирк запред офцете

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини