Готви се среща между шефовете на руското разузнаване и ЦРУ

  • 17 януари 2023 18:03

  • 1124
  • 5
Готви се среща между шефовете на руското разузнаване и ЦРУ
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Директорът на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин каза днес, че е възможна още една негова среща с директора на ЦРУ Уилям Бърнс, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Последната среща между двамата се състоя в Анкара през ноември миналата година, отбелязва Ройтерс.

Американски представители казаха тогава, че Бърнс е предупредил Наришкин за последиците в случай на каквато и да е употреба на ядрено оръжие във войната в Украйна и е повдигнал въпроса за намиращите се в руски затвор американци.

Запитан дали може да има още една подобна среща Наришкин отговори пред ТАСС: "Възможно е". Той каза, че срещата с Бърнс е била плодотворна и е позволила на Русия да изясни позицията си, съобщи ТАСС.

Бърнс е бивш американски посланик в Русия. В края на 2021 г. той беше изпратен в Москва от американския президент Джо Байдън, за да изрази пред руския президент Владимир Путин опасенията на САЩ от струпването на руски войски по границата с Украйна.

Наришкин каза, че Русия е изградила "безпрецедентно" сътрудничество с Китай, включително за обмен на голям обем оперативни и други разузнавателни данни, съобщи ТАСС.

Той каза, че Русия е изградила също тесни връзки в областта на разузнаването със съюзника си Иран и добави: "Някои спецслужби са наши партньори".

Наришкин отбеляза, че от време на време разговаря с някои неназовани ръководители на европейски разузнавателни служби за ситуацията в Украйна, посочва ТАСС.

Кремъл каза днес, че всяка възможна среща между Наришкин и Бърнс би "имала смисъл", отбелязва Ройтерс.

Срещи на директора на ЦРУ в Киев

"Не можем да изключим подобно нещо, и разбира се, подобен диалог има смисъл", каза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той обаче уточни, че не му е известно нищо за конкретна дата на подобна среща.

Кремъл отклони молбите за коментар на твърдението на украинското разузнаване, че руският президент Владимир Путин е наредил на началника на генералния щаб и командващ Обединената групировка войски в зоната на специалната военна операция Валерий Герасимов, да превземе Донбас до март 2023 г.

"Не, не бих могъл (да коментирам) и нямам ни най-малкото желание", каза Песков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1124 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ukraina55

2023.01.18 | 09:19

5
Щом ЦРУ се намесва,скоро Путин ще умре от неизвестна смърт или изтичане на газ във Кремал,докато говори със руските си офицерски паразити ха ха ха.
Ukraina55

2023.01.18 | 08:58

3
Руското разузнаване и ЦРУ се срещат зада обсъдят как да елиминират мръсното изчадие Путин и да сложат краи на диктатора убиец Путин ха ха ха.Щом ЦРУ ще се среща със шефа на руското разузнаване,скоро във вестниците във света ще пише Путин умря от неизвестна непозната смърт докато е бил във тоалетната и всички негови офицери загинаха от изтичане на газ във Кремал ха ха ха.Скоро Путин ще умре.

2023.01.18 | 09:12

4
Напротив обсъждат дали да убият Зеленски и да направят малка Усрайна без окупираните територии.
КОЛКО ТАНКА

2023.01.17 | 23:55

2
НА СОБСТВЕН ХОД ИМА ПОЛША ОТ 200 ОБЩО? АЗ ВИКАМ ЧЕ СА 80 :)
Емѝ...

2023.01.17 | 19:38

1
На руснята трябва да ѝ се покаже опакия край, иначе тая изостанала сган почва да си въобразява, че е голяма работа.

Добави коментар

Водещи новини