Кремъл твърди, че руските сили не нанасят удари по жилищни сгради

  • 16 януари 2023 14:26

  • 388
  • 5
Кремъл твърди, че руските сили не нанасят удари по жилищни сгради
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Кремъл днес заяви, че руските сили не са нанасяли удари по жилищни сгради в Украйна, два дни след като в град Днепър беше ударен жилищен блок при голяма руска ракетна АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския, при която според Киев са загинали най-малко 36 души, предаде Ройтерс.

По време на разговор с репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви: "Руските въоръжени сили не нанасят удари по жилищни сгради или обекти на социалната инфраструктура. Нападенията се извършват по военни цели, явни или прикрити".

Украинските военновъздушни сили твърдят, че блокът е от ударен от руска ракета Х-22. Киев твърди, че не притежава оборудване, с което да я свали.

Песков намекна, че до инцидента се е стигнало в резултат на изстреляни от украинската ПВО ракети, които са прeхванали руската ракета. Говорителят на Кремъл допълни, че "някои представители на украинската страна" са стигнали до същото заключение.

Русия пак удари Запорожие

Той имаше предвид Олексий Арестович, съветник на украинския президент, който заяви в събота вечерта, че изглежда, че руската ракета е паднала върху жилищния блок, след като е била свалена от украинската ПВО. Коментарът му предизвика гняв в Украйна, което накара Арестович да се извини.

Пред репортерите Песков също така отрече да съществува напрежение между руското министерство на отбраната и частната военна компания "Вагнер".

За това се заговори в петък, когато министерството на отбраната съобщи за превземането на град Соледар, но без да спомене и дума за ролята на наемниците от "Вагнер“. Евгений Пригожин, създателят на наемническата група, се оплака от опитите за омаловажаване на ролята на неговата частна армия.

По-късно министерството на отбраната похвали "смелите и самоотвержени действия" на бойците на "Вагнер".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
388 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.17 | 10:09

5
Тази сутрин , надпис на руски моств руската педерация! 'Нет Войне, Фашист в Кремле'' :))) СЛАВА УКРАИНИ! ✌
Хохохохохох :)))))

2023.01.17 | 04:23

4
"Олексий Арестович, съветник на украинския президент, който заяви в събота вечерта, че изглежда, че руската ракета е паднала върху жилищния блок, след като е била свалена от украинската ПВО. Коментарът му предизвика гняв в Украйна, което накара Арестович да се извини." Какви времена доживяхме... Казваш истината, а искат да се извиниш, че казваш истината!? Хохохохох :)))))
PaulaFox

2023.01.16 | 18:27

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
Ukraina55

2023.01.16 | 15:29

2
Скапани мръсни руски изчадия,лъжат че не стрерат по жилищни згради а ракетите руски се виждат във взривените блокове.Руснаците винаги са били мръсни лъжливи свине и убици на жени и деца и такива си остават.Хитлер трябваше първо да избие мръсните руски болшевики,още във началото на воината,и да ги заличи завинаги.Смърт за Русия.
Ала балла

2023.01.16 | 14:48

1
Да , а ние сме идиоти

Добави коментар

Водещи новини