Алексей Навални отново е в изолатор, здравето му е влошено

  • 10 януари 2023 10:40

  • 689
  • 4
Алексей Навални отново е в изолатор, здравето му е влошено
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Излежаващият присъда руски дисидент Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) съобщи, че отново е поставен в изолация в наказателната колония североизточно от Москва, а адвокатът му каза, че той не е добре със здравето, предаде ДПА.

На 31 декември затворническите власти наредиха Навални да бъде в изолация 15 дни като наказание, че сутринта измил лицето си няколко минути по-рано отколкото е разрешено. Това беше съобщено от самия Навални в съобщение, публикувано от неговия екип в „Инстаграм“.

Навални каза, че за десети път е в изолатор за период от няколко дни от лятото насам, когато беше прехвърлен в това място за излежаване на наказания.

Междувременно адвокатът на Навални Вадим Кобсев написа в „Туитър“, че клиентът му се е разболял и има висока температура, треска и кашлица, но до момента не е могъл да му достави лекарства, пише БТА.

Навални оспорва в съда новото си изпращане в изолатор

Привържениците на Навални смятат, че постоянното изпращане на опозиционера в изолатор е опит на властите да пречупят волята му.

Навални, които е известен с чувството си за хумор, разказа, че за пръв път от дете си е легнал рано на Нова година, защото правилата в изолатора са да си ляга в 21 ч. „Като цяло съм доволен“, каза Навални. „Има хора, които плащат, за да отпразнуват Нова година по необичаен начин, а го получих безплатно“.

Навални е въдворен в наказателна колония в Мелехово, на около 260 километра североизточно от Москва, при особено тежки затворнически условия. Той е зад решетките от 2021 г. През май 2022 г. съд потвърди 9-годишната му присъда за измама.

В чужбина Навални е смятан за политически затворник и за един от най-острите критици на руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През. Навални се възстанови в Германия от опит да бъде отровен през август 2020 г., но след това доброволно се върна в Русия и оттогава е в затвора.

Росица Валентинова
689 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.10 | 19:18

4
Вчера Изюм и Херсон, утре Донецк и Крим и край с Путлерофашистите :) СЛАВА УИРАИНИ :)
Sarbeca Z

2023.01.10 | 10:49

1
Да го закопават жив, тоя соросоид

2023.01.10 | 12:13

3
сърбец, не прекалявай, Господ гледа...

2023.01.10 | 11:08

2
Боли на оная работа за тоя.

Добави коментар

Водещи новини