Беларус ограничава достъпа до части от региона, граничещ с Украйна и Русия

  • 21 декември 2022 11:26

  • 423
  • 2
Беларус ограничава достъпа до части от региона, граничещ с Украйна и Русия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Беларус обяви решение за временно ограничаване на достъпа до части от югоизточната Гомелска област, която граничи с Украйна и Русия, предава Ройтерс.

Правителството съобщи на уебсайта си, че "временно ще ограничи влизането, временния престой и движението в граничната зона в рамките на районите Лоевски, Брагински и Хойники на Гомелска област".

Припомняме, че руските сили използваха Беларус като плацдарм за неуспешната си атака срещу украинската столица Киев през февруари, а през последните месеци сме свидетели на нарастваща военна активност на Русия и Беларус.

Правителството не посочи колко дълго ще продължи ограничението, но каза, че не се прилага за служители, работници и жители на тези райони.

Беларус започна организирането на така наречените антидиверсионни учения в района на Гомел на 11 октомври. Руските военнослужещи пристигнаха в Беларус четири дни по-късно, за да се присъединят към регионалната групировка, създадена от съседите.

Путин: Русия не иска да поглъща Беларус

Руският президент Владимир Путин посети Беларус в понеделник, първото му посещение в страната от 2019 г., предизвиквайки опасения в Киев, че възнамерява да окаже натиск върху беларуския президент Александър Лукашенко да отвори нов фронт за нахлуване срещу Украйна.

Последвайте канала на

Калина Христова
423 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.12.21 | 18:58

1
1.Западните банки запорираха половината от парите на Путлерофашистите и ще ги използват за възстановяване на Украйна, това са над 600 милиарда долара! 2.Затвориха руските сктокови пазари. 3. Инвестиъторите напуснаха Рускенефа! 4 Инфлацията в рускенефа е над 20% средната в Европа е 8% вие сравнявайте руската рубле се срина с 40% ! 5. Дори и преди санкцийте икономиката на Путлерофашистите беше смешна, голяма колкото тази на Италия! Колкото нефт и газ да имат Путлерофашистите ВЕЧЕ НЕ ГО ПРОДАВАТ и фалитите започнаха да се случват в русия! Скоро ще им фалира и пенсионната система! Чуждите инвестотиро , като Нестле, Адидас, Найк, и много други напуснаха и така над 200 милиарда долара напуснаха рускенефа! Безработицата в Путлерланд достигна звездите и стана 10% . Рускенефа загуби над 11% от Брутният вътрешен продукт! Храна се намира трудно вече в Путлерланд! Да не говорим за изтичането на мозъци пт рускенефа, всички разумни и образовани хора БЯГАТ от ядреният рай на Путлер! И нещата ще стават все по-зле за рускенефа ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА! Всичко, което написах е истина а не зизмислици, както са свикнали да пишат РУСОФИЛИТЕ тук! СЛАВА УКРАИНИ!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.12.23 | 12:05

2
Путин за пръв път използвал думата "война", която води в Украйна и бил готов на преговори. Всички военни действия приключвали с преговори?! За какво ли си мисли, че може да преговаря? Войната приключва тогава, когато той освободи незаконно окупираната чужда територия. Какво ли, което не знаем, ще е предмет на неговите преговори? Да му се подари чужда територия? Светът да купува петролните му продукти? Цял свят да стане Евразия? Интересни преговори ще са !!! СЛАВА УКРАИНИ!

Добави коментар

Водещи новини